Συνήθειες που κάνουν κακό στον μεταβολισμό σας

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

3 συνηθισμένα πρωινά λάθη.

Ο μεταβολικός ρυθμός επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος, και φυσικά το Dna του κάθε ανθρώπου. Αν και δεν είναι τόσο εύκολο μπορείτε να αλλάξετε το μεταβολισμό σας, αρκεί να έχετε υπομονή και να ακολουθείτε πιστά κάποιες συνήθειες. Αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, αποφύγετε τα παρακάτω λάθη που κάνετε οι περισσότεροι τις πρωινές ώρες.

Τρώτε πάρα πολύ αργά: Η παράλειψη του πρωινού είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την απώλεια βάρους, δεδομένου ότι επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Όταν δεν τρώτε, ο εγκέφαλος στέλνει ένα μήνυμα στον υπόλοιπο σώμα για την εξοικονόμηση ενέργειας, σηματοδοτώντας να κρατήσει το αποθηκευμένο λίπος που εσείς προσπαθείτε να ξεφορτωθείτε. Τρώγοντας μέσα σε μια ώρα από το ξύπνημα πυροδοτείτε την μεταβολική διαδικασία που ονομάζεται θερμογένεση, η οποία μετατρέπει το φαγητό που τρώμε σε ενέργεια.Φυσικά ένα φλιτζάνι καφέ δεν είναι αρκετό για πρωινό. . Φροντίστε να τρώτε όλη την ημέρα για να διατηρήσετε σε φυσιολογικά επίπεδα τα σάκχαρα στο αίμα.  Με αυτόν τον τρόπο το σώμα σας θα καίει λίπος και όχι μύες.

Δεν ασκείστε: Οι μελέτες δείχνουν ότι το πρωί με τις ασκήσεις γυμναστικής μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίτε τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.. Εάν σχεδιάζετε να ασκηθείτε για μέγιστη καύση θερμίδων, το καλύτερο είναι να το κάνετε από το πρωί περιλαμβάνοντας αερόβιες ασκήσεις υψηλής έντασης. Αυτές θα ενεργοποιήσουν την καύση λίπους .

Δεν γυμνάζετε τους μύες σας: Στόχος είναι να κρατήσετε τη μυϊκή μάζα και να κάψετε θερμίδες. Συμπεριλάβετε ασκήσεις ενδυνάμωσης στην πρωινή σας ρουτίνα, για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας, να δυναμώσετε τους μύες σας και να κάψετε θερμίδες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.