WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το λάδι καρύδας κάνει καλό στην υγεία σας


19 Σεπτεμβρίου 2013

Μήπως πρέπει να το προσθέσετε και στην μαγειρική σας;

Tο λάδι καρύδας περιέχει σχεδόν 90% κορεσμένα λιπαρά. Το κορεσμένο λίπος στο λάδι καρύδας είναι ως επί το πλείστον λαυρικό οξύ. Το συγκεκριμένο οξύ έχει μία ουδέτερη επίδραση στην υγεία της καρδιάς σε σύγκριση με άλλα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι οι πολίτες των εθνών που καταναλώνουν τεράστια ποσά των καρύδας προϊόντων, όπως η Σρι Λάνκα, έχουν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακής νόσου από εκείνους που δεν καταναλώνουν όπως είναι οι Αμερικανοί. Κάποια έρευνα δείχνει ακόμη ότι το λάδι καρύδας μπορεί να βελτιώσει και τα επίπεδα της χοληστερόλης και να τη μειώσει αρκετά.

Μία ακόμη έρευνα ισχυρίζεται ότι τα λιπαρά του συγκεκριμένου λαδιού μεταβολίζονται ευκολότερα σε ενέργεια στο ήπαρ, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να αποθηκεύονται ως επιπλέον κιλά στους μηρούς σας,. Μέχρι 1 έως 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας την ημέρα, ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες σε θερμίδες, μπορεί να είναι μία υγιεινή αλλά και νόστιμη διατροφική συνήθεια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.