Η καφεΐνη δεν έχει τα ίδια συμπτώματα σε όλους

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013
Copy-of-large1.jpg

Οι επιστήμονες έχουν συχνά επισημάνει ότι μερικοί άνθρωποι που πίνουν καφέ με καφεΐνη έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον.

Ωστόσο αυτό το όφελος δεν είναι αρκετό για να μας πείσει ότι πρέπει να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας τον καφέ. Υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν σε καθημερινή βάση άφθονο καφέ με καφεΐνη και εξακολουθούν να μη βλέπουν όφελος στην νόσο του Πάρκινσον.

Φυσικά οι επιστήμονες προσθέτουν ότι όλα είναι θέμα γονιδίων. Υπάρχει ένα γονίδιο που ονομάζεται GRIN2A. Αν το GRIN2A έχει φυσιολογική συμπεριφορά στον οργανισμό σας ο καφές είναι ο καλύτερος φίλος σας όταν πρόκειται για τον κίνδυνο του Πάρκινσον. Συγκεκριμένα μειώνει τις πιθανότητες για ασθένεια σχεδόν κατά 60 τοις εκατό.

Αν το GRIN2A γονίδιο σας συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο, ο καφές πραγματικά δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά, όταν πρόκειται για τη νόσο του Πάρκινσον.

Τα πάντα λοιπόν έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά των γονιδίων στον οργανισμό σας. Γι αυτό κάποιοι ανθρώποι έχουν συγκεκριμένα συμπτώματα από την καφεΐνη  και κάποιοι άλλοι δεν τα έχουν αισθανθεί ποτέ.

Κάποια από τα συμπτώματα είναι τα εξής:

  •   Επηρεάζει τον ύπνο δημιουργώντας αϋπνίες.
  • Αυξημένη πίεση του αίματος.
  • Υψηλότερο κίνδυνο αποβολής σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πηγή: Huffington Post

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.