WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πότε το νερό είναι ανθιυγιεινό για εσάς;


10 Οκτωβρίου 2013

Το νερό είναι αναγκαίο στην καθημερινότητά σας, αλλά...

Οι περισσότεροι άνθρωποι στις αναπτυγμένες χώρες είναι αρκετά τυχεροί, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το πού να βρουν καθαρό, ασφαλές πόσιμο νερό. Με λίγα λόγια το νερό δεν θεωρείται δεδομένο παντού . Κάθε χρόνο, περισσότερο από 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο, λόγω της έλλειψης νερού. Οδηγούνται σε ασθένειες, λοιμώξεις και στον υποσιτισμό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

  •  Δισφαινόλη Α

Υπάρχει κάποια έρευνα που υποδηλώνει ότι αυτή η χημική ουσία, γνωστή ως BPA, που βρέθηκε σε ορισμένα πλαστικά μπουκάλια νερού, μπορεί να διαφύγει στα τρόφιμα και στα ποτά, και μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία, ιδίως για τα βρέφη και τα παιδιά, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας. Ευτυχώς, όλο και περισσότερο BPA-free μπουκάλια είναι διαθέσιμα πλέον.(Ωστόσο, δωστε προσοχή στο γεγονός ότι, ακόμη και χωρίς BPA πλαστικά μπορούν να παράξουν ανεπιθύμητες χημικές ουσίες στο νερό σας, όταν εκτίθονται στο φως του ήλιου ή σε φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήρια πιάτων.

  •  Μακριά από το πλυντήριο το μπουκάλι σας

Ένα επαναχρησιμοποιείτε το μπουκάλι σας επιλέξτε κάποιο ανοξείδωτο ατσάλι. Είναι μια οικονομικά αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση. Τα βακτήρια μένουν μακριά όταν βιδώνετε το καπάκι σας. Ευτυχώς, το μόνο που χρειάζεται για να παραμείνει ασφαλές είναι ένα τακτικό πλύσιμο με ζεστό νερό και σαπούνι - και να είστε βέβαιοι ότι το αφήσατε ανοιχτό για να στεγνώσει.

  •  Πίνοντας από το ντους νερό

Μήπως πρέπει να καθαρίσετε το τηλέφωνο του ντους σας; Ναι, το στόμιο είναι πρωταρχικό γόνιμο έδαφος για τα βακτηρίδια που πετούν στον αέρα, όταν ενεργοποιείτε το ντους. Πιεστε τον εαυτό σας και μην πιείτε νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.