WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το "προφίλ" του αβοκάντο


25 Νοεμβρίου 2013

Προσθέστε το στη διατροφή σας.

Μόλις 30 γραμμάρια αβοκάντο ( 2 κουταλιές της σούπας) περιέχουν 52 θερμίδες, βιταμίνη Ε, φολικό οξύ, νάτριο και κάλιο. Σύμφωνα με έρευνες είναι ένα φρούτο το οποίο συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά , όπως τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο.

Επιπλέον είναι απαραίτητο και για τους καρδιοπαθείς. Κάποιες άλλες έρευνες υποστηρίζουν ότι  μπορεί να μειώσει από 10 έως 20% μελλοντικές καρδιακές παθήσεις και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από μία τέτοια νόσο. Οι Ελληνίδες νοικοκυρές δεν το περιλαμβάνουν ιδιαίτερα στη μαγειρική τους. Ωστόσο ένα κομμάτι αβοκάντο θα νοστιμεύσει την σαλάτα, το τοστ και θα συνοδέψει ευχάριστα τα θαλασσινά αλλά και το κοτόπουλο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί για τυρί σε μία νόστιμη σαλάτα, όπως ατή του σεφ.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παντού χρειάζεται ελεγχόμενη χρήση. Γενικότερα θεωρείται ένα από τα πιο θερμιδοφόρα φρούτα, το οποίο όμως είναι απαραίτητο στη διατροφή σας. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τις υπερβολές και προσθέστε την ποσότητα που πρέπει στο φαγητό σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.