WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τις γιορτινές ημέρες όλα επιτρέπονται


6 Δεκεμβρίου 2013

Απολαύστε τις γιορτές και μην αγχώνεστε για την ζυγαριά σας.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας μήνας δύσκολος για δίαιτα τότε αυτός σίγουρα είναι ο Δεκέμβρης. Οι περισσότεροι από αυτούς που βρίσκονται σε ένα πρόγραμμα διατροφής νιώθουν έντονα τον κίνδυνο της υποτροπίασης και ότι η προσπάθεια τους θα αποτύχει. Το κυριότερο είναι να μην αφήσουμε την σκέψη αυτή να μην γίνει εμμονή ανεβοκατεβαίνοντας στην ζυγαριά και μετρώντας θερμιδικά την κάθε μας μπουκιά.

Η περίοδος των γιορτών έχει χαρακτηριστεί για την μεγάλη κατανάλωση λιπαρών φαγητών, αλκοολούχων ποτών και γευστικότατων γλυκισμάτων. Στην Ελλάδα άλλα και όπου γιορτάζονται τα Χριστούγεννα το κοινό γνώρισμα όλων είναι ότι μαζευόμαστε γύρω από στολισμένα, γεμάτα λιχουδιές τραπέζια για να φάμε και να γιορτάσουμε. Ας μην μας πιάνει πανικός. Ας εστιάσουμε ότι οι συνευρέσεις αυτές έχουν ως απώτερο στόχο να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να διασκεδάσουμε και όχι να βαρυστομαχιάσουμε. Έτσι σίγουρα δεν θα υποκύψουμε σε βουλιμικές τάσεις που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία μας και δεν θα επιδοθούμε σε διατροφικά όργια.

Όσο και αν φαντάζει δύσκολο να αποφύγουμε τα λάθη, σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο. Και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει το κλασσικό ‘δεν θέλει κόπο …θέλει τρόπο’. Έτσι λοιπόν ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών μπορεί το πέρασμα των γιορτών να μείνει με μια γλυκεία ανάμνηση και όχι με περιττά κιλά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.