Γιατί πρέπει να τρώτε συχνά;

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Ένας απαράβατος νόμος της σωστής και υγιεινής διατροφής είναι τα τακτικά γεύματα.

Στη ρύθμιση του βάρους δεν έχει σημασία μόνο η σύνθεση των γευμάτων, αλλά και το πότε και πόσο συχνά τρώτε. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα τακτικά γεύματα μέσα στην ημέρα και η μη παράλειψη των γεμάτων αυξάνουν τις πιθανότητες να χάσετε βάρος και μειώνουν πολλούς παράγοντες επικινδυνότητας για καρδιοπάθειες, διαβήτη και γενική γήρανση.

Αν τρώτε τακτικά και συχνά, περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, θα τρώτε λιγότερο, θα καίτε περισσότερο λίπος και θα μειώνετε τα επίπεδα χοληστερόλης και ινσουλίνης. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να τρώτε συχνότερα από ό,τι έχετε συνηθίσει. Το ιδανικό είναι να τρώτε τρία γεύματα και δύο snack μέσα στην ημέρα. Αν αυτό σας φαίνεται πολύ, μην ανησυχείτε. Όταν τρώτε τόσο συχνά, οι μερίδες που καταναλώνετε είναι πολύ μικρότερες. Ο μεταβολισμός σας θα λειτουργήσει καλύτερα, επομένως θα πεινάτε λιγότερο και θα τρώτε λιγότερο.

Επίσης αν τρώτε τακτικά γεύματα, θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας και θα καίτε περισσότερες θερμίδες μετά το φαγητό. Αυτό έρχεται φυσιολογικά με τη διαδικασία της θερμογένεσης, καθώς μία σειρά από φυσιολογικές διαδικασίες ενεργοποιείται για να χωνέψετε την τροφή και να τη μετατρέψετε σε χρήσιμη ενέργεια. Οι ακανόνιστες ώρες φαγητού, το φαγητό στο πόδι, εκτός σπιτιού ή στο γραφείο, θα προκαλέσει συνεχή πείνα, μεγαλύτερη κατανάλωση τροφής, ανεπαρκή παραγωγή ενέργειας, χαμηλό επίπεδο ενέργειας, αύξηση βάρους και παχυσαρκία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Πηγή: Βιβλίο "Ρυθμίστε το Μεταβολισμό σας"