WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τί ποτό να παραγγείλετε;


21 Δεκεμβρίου 2013

Xmas-drinks.jpg

Για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες.

Οι γιορτές έχουν ήδη φτάσει. Σίγουρα οι βραδινές σας έξοδοι έχουν αυξηθεί. Τα ποτά πρωταγωνιστούν τις βραδινές ώρες και εσείς αισθάνεστε τύψεις για τις θερμίδες που λαμβάνετε, ενώ απολαμβάνετε ένα ή δύο ποτήρια. Σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να πείτε όχι στο αλκοόλ, όταν όλη σας η παρέα παραγγέλνει, ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει η διατροφή που ακολουθείτε. Είναι κρίμα λοιπόν να κερδίσετε περιττές θερμίδες μέσα σε λίγες μόνο ώρες, από ένα ή και παραπάνω ποτήρια αλκοόλ. Αρχικά καλό είναι να κρατήσετε μέτρο στην κατανάλωση. Για λόγους υγείας, ασφάλειας και θερμίδων. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ποτό που δεν περιέχει τόσες θερμίδες και να περιοριστείτε σε ένα, το πολύ δύο ποτήρια. Πίνετε αργά το ποτό σας, αποφύγετε το τσιμπολόγημα από τα snacks που το συνοδεύουν και απολαύστε το. Ενδεικτικά κάποια ποτά χαμηλά σε θερμίδες είναι τα εξής:

  • Κρασί/Σαμπάνια: περίπου 80 θερμίδες
  • Ουίσκι: περίπου 120 θερμίδες
  • Vodka: περίπου 140 θερμίδες
  • Martini: περίπου 160 θερμίδες
  • Τζιν: περίπου 140 θερμίδες

Diet Tip: Ένα ακόμη μυστικό είναι να πιείτε το ποτό σας σκέτο, χωρίς αναψυκτικό. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε φρέσκο λεμόνι ή lime και να το αραιώσετε με νερό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.