WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Coolsculpting: Η νέα μέθοδος εξάλειψης του τοπικού πάχους


14 Ιανουαρίου 2014

P7235208.jpg

Ανώδυνη, αποτελεσματική και μη επεμβατική.

Το τοπικό πάχος είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα μίας γυναικείας σιλουέτας και κυρίως μεσογειακής. Η λιποδιάλυση λοιπόν είναι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα, αφού το συσσωρευμένο λίπος είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του σώματος των ελληνίδων γυναικών. Επομένως, η λιποαναρρόφηση είναι η τελευταία λύση που πολλές γυναίκες στρέφονται σε αυτή για να απαλλαγούν από το τοπικό πάχος.

Μία νέα μέθοδος αντί της λιποαναρρόφησης είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα που θα δώσει άμεση λύση σε όσους γυναίκες θέλουν να διορθώσουν το σώμα τους. Το Coolsculpting αποτελεί τον νέο τρόπο για να αφαιρέσετε το τοπικό πάχος. Πρόκειται για μία μέθοδο που όχι μόνο είναι απόλυτα αποτελεσματική αλλά και ανώδυνη, αφού δεν έχει σχέση με χειρουργική επέμβαση. Η ειδικός Dr Έλενα Τζαμαντάκη απαντά σε βασικά ερωτήματα σχετικά με τo Coolsculpting και μας διασαφηνίσει την διαδικασία.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το coolsculpting;

Το Coolsculpting απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες όπου απευθύνεται και η λιποαναρρόφηση, δηλαδή μετά τα 17.

Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά τις θεραπείας;

Η θεραπεία δεν έχει αρνητικά και γι αυτό είναι πολύ διαδεδομένη. Μόνο τον τελευταίο χρόνο στην Ε.Ε είχε 835% αύξηση. Είναι μια μη επεμβατική λιποαναρρόφηση, η οποία αφαιρεί για πάντα το 30% έως και 50% του λιπώδους ιστού στην περιοχή που δουλεύει το μηχάνημα. Δεν έχει περιορισμό από τις καθημερινές μας δραστηριότητες, δεν είναι επώδυνο, και τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μετά την 3η εβδομάδα. Το τελικό αποτέλεσμα το έχουμε μετά την παρέλευση του τριμήνου.

Ποια είναι η διάρκεια των αποτελεσμάτων;

Η διάρκεια είναι μόνιμη, ότι ακριβώς μας δίνει και η λιποαναρρόφηση.

Τί κάνει τη θεραπεία να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες μεθόδους αδυνατίσματος;

Η θεραπεία, δεν είναι θεραπεία αδυνατίσματος, ούτε μέθοδος για να χάσουμε κιλά. Είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούμε όταν έχουμε περίσσια λίπους σε μια περιοχή (υπερλίπωση. Στο σημείο ακριβώς που θα κάναμε λιποαναρρόφηση.

Χρειάζεται κάποια προεργασία πριν προβεί κάποιος στην μέθοδο του coolsculpting ή μετά;

Όχι, δεν χρειαζόμαστε καμία προεργασία και αυτό είναι και από τα θετικά του. Μετά την διαδικασία επιστρέφει κανείς στη καθημερινότητα του. Η μέθοδος του Coolsculpting της original κρυολιπόλυσης, ανταγωνίζεται το χειρουργείο της λιποαναρρόφησης. Το αποτέλεσμα είναι ένα χειρουργείο χωρίς νυστέρι, μόνιμο, ανώδυνο, και χωρίς χάσιμο χρόνου.

Απαιτούνται επαναλήψεις για άψογο αποτέλεσμα; Κι αν ναι πόσες;

Όχι δεν απαιτούντα επαναλήψεις το μηχάνημα δουλεύει 1h ανά περιοχή, εάν κάπου θέλουμε να αφαιρέσουμε ακόμα λίπος, δηλαδή να φτάσουμε στο 80-100% τότε και βέβαια μετά τους 4 τέσσερις μήνες μπορούμε να επαναλάβουμε την διαδικασία στην περιοχή.

ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΜΑΝΤΑΚΗ

Dr Έλενα Τζαμαντάκη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.plasticsurgery-plasis.gr ή καλέστε στο τηλ. 210 8940930 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.