WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μα ο χυμός μου έχει ζάχαρη...


16 Ιανουαρίου 2014

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των προστιθέμενων σακχάρων και τα φυσικά σάκχαρα .

Από την άποψη της υγείας, τα σάκχαρα που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά ( φρουκτόζη) και στα γαλακτοκομικά προϊόντα (λακτόζη) είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σας. Φρούτα , λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά , όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες , ασβέστιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνες Α , C και D.

Από την άλλη πλευρά , τα πρόσθετα σάκχαρα , που βρίσκονται σε σιρόπι υψηλής φρουκτόζης, στη δεξτρόζη, στη ζάχαρη, στο μέλι, στο σιρόπι καλαμποκιού, παρέχουν μόνο θερμίδες. Αυτά είναι τα γλυκαντικά που πρέπει να προσέξετε. Οι συμβουλές των ειδικών να περιορίσουν τη ζάχαρη αναφέρονται σε τρόφιμα με πρόσθετα σάκχαρα , όπως είναι τα αναψυκτικά. Σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα τρόφιμα που έχουν πρόσθετα σάκχαρα , φυσικά - γλυκά τρόφιμα , όπως τα φρούτα είναι πλούσια σε ενώσεις που σας βοηθούν να μείνετε υγιείς όλο το χρόνο. Για όσους δεν καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά συστήνεται η κατανάλωση τέσσερις παρά δύο μερίδες φρούτων και τρεις αντί για πέντε μερίδες λαχανικών κάθε ημέρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.