WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συμβουλές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου


13 Φεβρουαρίου 2014

Ο αγαπημένος σας μπορεί να έχει το κλειδί για την καρδιά σας, αλλά μια σωστή διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι το κλειδί για μια υγιή καρδιά. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν φέρνει μόνο συναισθήματα αγάπης και χαράς, φέρνει επίσης σοκολάτες, καραμέλες, μπισκότα, και άλλες λιχουδιές, γι’ αυτό καλό είναι να προσπαθήσετε να γιορτάσετε την αγάπη με υγιεινούς τρόπους.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

• Αντί τα δελεαστικά σοκολατάκια, σκεφτείτε ένα δώρο που έχει περισσότερη μονιμότητα. Αναζητήστε ένα ποίημα που να περιγράφει τα συναισθήματά σας και γράψτε το σε ένα όμορφο χαρτί. Εάν θέλετε οπωσδήποτε κάτι γλυκό, τότε μπορείτε να στείλετε ένα καλάθι με φρούτα στο αγαπημένο σας πρόσωπο, το οποίο έχει φυσική ζάχαρη καθώς και θρεπτικές ουσίες, αντί να πάρετε γλυκά με πρόσθετα σάκχαρα .

Ο ποιοτικός χρόνος είναι από τα πιο σημαντικά δώρα. Προγραμματίστε να κάνετε κάτι ενεργό, όπως μια βόλτα με ποδήλατο, περπατείστε στο αγαπημένο σας πάρκο, πηγαίνετε να δείτε μια ταινία ή κάντε μασάζ σε ένα σπα, μαζί με τον αγαπημένο σας. Είναι γνωστό ότι, το μασάζ ηρεμεί το νευρικό σύστημα, προωθεί τη χαλάρωση και τη γενική ευημερία.

Αντί να πάτε να φάτε έξω, δοκιμάστε να μαγειρέψετε στο σπίτι. Ετοιμάστε ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά και κάντε την αγαπημένη σας συνταγή με πιο υγιεινό τρόπο. Χρησιμοποιείστε συστατικά με χαμηλά λιπαρά και βάλτε αρκετά καρυκεύματα, ώστε να αποφύγετε την υπερβολική χρήση αλατιού.

• Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια ημέρα για γέλιο, διασκέδαση και φαγητό, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να στερείτε τον εαυτό σας εντελώς από την ευχαρίστηση. Δοκιμάζοντας ένα μικρό κομμάτι κέικ ή μερικές τρούφες, δεν θα οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού σας βάρους. Έρευνες δείχνουν ότι, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να δώσει μια αίσθηση ευημερίας, αρκεί να την καταναλώνετε με φειδώ.

• Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια ευκαιρία για να δείξετε τα συναισθήματα σας στον αγαπημένο σας. Η συναισθηματική και η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική. Μαθαίνοντας πώς να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, δεν είναι μόνο καλό για τις σχέσεις σας, αλλά μπορεί να βελτιώσει τη γενική σας υγεία. Ο εγκέφαλος είναι ένας μυς, όπως ακριβώς και οι άλλοι μύες του σώματος, και πρέπει να ασκηθεί για να παραμείνει υγιής. Η έκφραση των συναισθημάτων λειτουργεί αποτελεσματικά στους μύες του εγκεφάλου, βοηθώντας να τους κρατήσει σε εγρήγορση.

Τέλος, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να περάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, φροντίστε να μην το παρακάνετε. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε το γεύμα των 5 πιάτων, διότι για τους αγαπημένους σας θα είναι εξίσου όμορφο και ένα απλό πιάτο φαγητό και με ένα γευστικό επιδόρπιο. Κάνοντας απλά πράγματα και με κάποιο προγραμματισμό, μπορείτε να περάσετε τη μεγάλη βραδιά, χωρίς την προσθήκη ιντσών στην περιφέρεια της μέσης σας.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.