WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μα γιατί δεν αδυνατίζω;


25 Φεβρουαρίου 2014

63d7352d0596ae01_168757791.jpg.xxxlarge.jpg

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες...

Είναι πολλά τα παραδείγματα γυναικών που ενώ κάνουν προσπάθεια να χάσουν κιλά, δεν βλέπουν αποτέλεσμα. Οι λόγοι είναι αρκετοί και κάθε μία έχει τους δικούς της. Σίγουρα όμως όπως έχουμε ξανά αναφέρει οι στερητικές δίαιτες δεν είναι λύση. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι σκοπός σας δεν είναι απλά να χάσετε κιλά. Το πιο σημαντικό είναι να μην τα ξανά πάρετε. Σίγουρα οι στερητικές δίαιτες δεν θα σας βοηθήσουν για κάτι τέτοιο. Αν λοιπόν το διατροφικό σας πλάνο είναι σωστό, υγιεινό και προσαρμοσμένο στον οργανισμό σας και στις ανάγκες σας δείτε μερικούς λόγους που τα κιλά δεν φεύγουν από πάνω σας ή τα χάνετε με αργό ρυθμό.

  1. Δεν πίνετε αρκετό νερό: Εκτός του ότι σας κρατάει ενυδατωμένες, το νερό είναι διουρητικό και σας βοηθάει να διώξετε τις τοξίνες. Επιπλέον ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας και κάνετε περισσότερες κάψες. Εκτός από νερό προτιμήστε και τρόφιμα που το περιέχουν.
  2. Περιορίζετε την προπόνησή σας: Φυσικά παίρνουμε ως δεδομένο ότι γυμνάζεστε με κάποιο τρόπο. Άλλωστε διατροφή χωρίς άσκηση δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Μην περιορίζεστε λοιπόν στην προπόνηση, αερόβια άσκηση ή βάρη. Κάντε έναν συνδυασμό από ασκήσεις.
  3. Σας παρασύρουν άλλοι: Μπορεί να νομίζετε ότι μία μπουκιά μόνο δεν βλάπτει και καλά κάνετε. Ωστόσο όταν δοκιμάζετε μία μπουκιά από πολλά φαγητά, τότε κερδίζετε θερμίδες χωρίς να το καταλαβαίνετε. Οι άνθρωποι του περιβάλλον σας πρέπει να συμμερίζονται το γεγονός ότι ακολουθείται κάποια διατροφή και να μην σας παρασύρουν.
  4. Δεν κοιμάστε αρκετά: Οχτώ ώρες ύπνου την ημέρα είναι απαραίτητες. Βοηθάνε τον μεταβολισμό σας, σας δίνουν ενέργεια και σας ηρεμούν. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σας, προκειμένου να κάψει περισσότερες θερμίδες.
  5. Παραπλανείτε τον εαυτό σας: Το να φοράτε φαρδιά ρούχα για να δίνετε στον εαυτό σας την ικανοποίηση ότι χάσατε βάρος και πόντους είναι λάθος. Σίγουρα δεν πρέπει να γίνετε ένα με την ζυγαριά, ωστόσο πρέπει να είστε αντικειμενικοί με το βάρος σας για να διαπιστώνετε κι εσείς αν έχει αποτέλεσμα η διατροφή σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.