WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να διαλέγετε σωστά λαχανικά και φρούτα;


6 Μαρτίου 2014

Όταν πρόκειται για την αγορά φρούτων και λαχανικών, πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο , συμπεριλαμβανομένων και της θρεπτικής αξίας. Μελέτες αναφέρουν ότι, δεν έχει σημασία εάν θα επιλέξουμε φρέσκα, κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα ή αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, απλά μπορούμε να τα απολαύσουμε σε οποιαδήποτε μορφή.

Κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά:

Επιλέξτε τα σε δικό τους χυμό: Για τα κονσερβοποιημένα φρούτα, αναζητήστε περιγραφές στην ετικέτα, όπου θα γράφουν ότι είναι συσκευασμένα σε δικό τους χυμούς, όπως για παράδειγμα ότι είναι «συσκευασμένα σε χυμό φρούτων», «χωρίς ζάχαρη» ή «χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ». Τα φρούτα που είναι συσκευασμένα σε χυμούς, περιέχουν λιγότερη προστιθέμενη ζάχαρη και λιγότερες θερμίδες από ό, τι τα φρούτα που συσκευάζονται σε σιρόπι.

Περιορίστε το αλάτι: Εάν θέλετε να μειώσετε το αλάτι, αναζητήστε στις ετικέτες των κονσερβοποιημένων λαχανικών, τις περιγραφές όπως «Δεν έχει προστεθεί αλάτι» και «μειωμένο σε νάτριο".

Απολαύστε τη γεύση: Χρησιμοποιήστε τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά αμέσως μετά το άνοιγμα, για να έχετε τη μέγιστη γεύση και θρεπτική αξία.

Κατεψυγμένα Φρούτα και Λαχανικά:

• Μειώστε το λίπος: Όταν αγοράζετε κατεψυγμένα λαχανικά, επιλέξτε αυτά που γίνονται με χαμηλά λιπαρά και χωρίς σάλτσες.

• Ελέγξτε τις ετικέτες: Τα κατεψυγμένα φρούτα μπορεί να βρίσκονται σε ζαχαρούχα μορφή αλλά και με χωρίς ζάχαρη , οπότε φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα και επιλέξτε φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Οι κατεψυγμένες μπάρες φρούτων είναι ένα θρεπτικό σνακ, όμως διαβάστε τα συστατικά τους, για να μάθετε αν είναι φτιαγμένα με πραγματικό χυμό φρούτων.

Αποξηραμένα Φρούτα:

• Διαλέξτε με προσοχή: Τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C, κάλιο και φυλλικό οξύ, όμως να έχετε κατά νου ότι τα έχουν σε μικρότερη ποσότητα, από ότι τα φρέσκα. Επίσης, ορισμένα μπορεί να έχουν πρόσθετη ζάχαρη, γι 'αυτό διαβάστε με προσοχή την ετικέτα. Αν είστε ευαίσθητοι στα θειώδη άλατα, ελέγξτε τα συστατικά τους για να βεβαιωθείτε ότι δεν διατηρούνται σε θειώδες, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες από κονσερβοποιημένα και κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά στα ράφια των καταστημάτων, γι αυτό και είναι εύκολο να βρείτε τα τρόφιμα που ταιριάζουν στο γούστο σας και να τα εισάγετε σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία ενός προγράμματος διατροφής, επικοινωνήστε με έναν διαιτολόγο.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.