WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί η παχυσαρκία συνδέεται με την αϋπνία;


16 Μαρτίου 2014

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι ο ύπνος είναι πολύτιμος!

Σύμφωνα με έρευνες ο ύπνος συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία. Συγκεκριμένα στον οργανισμό μας παράγεται μία ορμόνη που ονομάζεται λεπτίνη. Η λεπτίνη έχει άμεση σύνδεση με την όρεξή μας για φαγητό. Πιο αναλυτικά έχει την ιδιότητα να μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι, μετά από μία συγκεκριμένη ποσότητα φαγητού, η οποία ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετές ώρες, τα επίπεδα της λεπτίνης μειώνονται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ελέγξουμε την όρεξή μας για φαγητό.

Όλα είναι μία αλυσίδα, τα άτομα που πεινάνε πολύ δεν μπορούν να τρέφονται μόνο με υγιεινές επιλογές καθημερινά. Καταφεύγουν σε διάφορες θερμιδοφόρες επιλογές τρώγοντας junk food, πλήρη γεύματα σε ακατάλληλες ώρες και snacks που δεν είναι καθόλου υγιεινά. Μην ξεχνάτε ότι δεν έχει σημασία μόνο το τι τρώμε, είναι σημαντική η ώρα που καταναλώνουμε το φαγητό, πόση ώρα μας παίρνει για να φάμε ακόμα και ο τρόπος που τρώμε. Μάθετε στα παιδιά σας να τρώνε συχνά και μην ξεχνάτε ότι πάντα εσείς δίνετε το καλό παράδειγμα. Αν κάνετε εσείς την αρχή, όλα θα πάρουν το σωστό δρόμο. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι καλύτερο, όταν η σωστή διατροφή συνδυάζεται με την άσκηση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.