WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα βραδινά λάθη της διατροφής σας


17 Απριλίου 2014

Τα snacks θέλουν προσοχή!

Όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας έχετε τηρήσει ένα ελαφρύ και υγιεινό πλάνο, έχετε γυμναστεί όπως πρέπει αλλά το βράδυ έχετε βραδινές λιγούρες και ενδίδετε σε θερμιδοφόρες λιχουδιές, ουσιαστικά χαλάτε ό,τι σωστό έχετε κάνει. Καλό είναι τις βραδινές ώρες να αποφεύγετε τα λάθη με τη διατροφή σας. Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας, οι καύσεις που κάνετε είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα ό,τι έχετε φάει να το παίρνετε ως λίπος.

  • Πέφτετε στο κρεβάτι με γεμάτο στομάχι

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ή έχετε ανήσυχο ύπνο. Όταν το στομάχι σας είναι γεμάτο δεν μπορείτε να χωνέψετε, όταν ξαπλώνετε. Φροντίστε να καταναλώνετε ένα snack, που να περιέχει κάτω από 200 kcal.

  • Κάνετε λανθασμένες επιλογές

Εκτός από την ώρα που τρώτε, πρέπει να προσέξετε και το τι τρώτε. Αποφύγετε φαγητά που περιέχουν λίπος, ζάχαρη, γενικότερα βαριά φαγητά που δύσκολα μπορείτε να χωνέψετε.

  • Πηγαίνετε στο κρεβάτι σας πεινασμένοι

Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να πεινάτε όταν πέφτετε στο κρεβάτι σας. Οι καύσεις που θα γίνουν το βράδυ θα κάψουν την μυική σας μάζα και όχι το λίπος σας. Ένα snack με 150kcal είναι ιδανικό για τις βραδινές ώρες.

  • Είστε όλη την ημέρα νηστικοί και τρώτε το βράδυ

Είναι ίσως η χειρότερη επιλογή που κάνετε. Είναι λογικό όταν δεν έχετε φάει όλη την ημέρα, το βράδυ που χαλαρώνετε το χώρο σας να πεινάτε και να ενδίδετε σε διάφορες λιχουδιές. Αυτή όμως είναι η συνταγή της καταστροφής. Αναγκαστικά θα φάτε αρκετά, θα γεμίσει το στομάχι σας και δεν θα μπορέσετε να χωνέψετε ό,τι έχετε καταναλώσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.