WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 tips για αψεγάδιαστη σιλουέτα σε ένα μήνα


26 Απριλίου 2014

Ξεκινήστε από τώρα και δείτε τα αποτελέσματα σε έναν μήνα!

Το καλοκαίρι σας χτυπάει την πόρτα. Παραλία με μαγιό, βραδινές βόλτες με κοντά φορέματα και σορτς είναι τα must-have outfits του επόμενου μήνα. Όλες οι γυναίκες έχουν ένα άγχος σχετικά με την σιλουέτα τους. Η αλήθεια είναι ότι τον χειμώνα δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το σώμα, όσο το καλοκαίρι. Βλέπετε υπάρχει αυτό το "πλεονέκτημα" με τα φαρδιά και άνετα ρούχα που πρέπει να φορέσετε για το κρύο. Τώρα όμως που ο καιρός ζεσταίνει επιβάλλονται λιγότερα ρούχα και φυσικά τα μαγιό, οι δίαιτες έρχονται σε πρώτο πλάνο Όπως είναι γνωστό οι στερητικές δίαιτες είναι απαγορευτικές. Αρχικά είναι ανθυγιεινές και τα αποτελέσματά τους έχουν μικρή διάρκεια. Σε πρώτο στάδιο λοιπόν καλό είναι να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός, να καίει περισσότερες θερμίδες και να αποβάλλει τις τοξίνες. Ένα υγιεινό πλάνο άσκησης και διατροφής είναι σίγουρα η καλύτερη λύση Τα 5 tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τα γεύματά σας, να κάψετε περιττές θερμίδες, να μπείτε σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και να δείτε αποτελέσματα από τον πρώτο μήνα. Καθώς θα περνάει ο καιρός η σιλουέτα σας θα βελτιώνετε όλο και περισσότερο!

  1. Κατανάλωση γευμάτων: Είναι σημαντικό και απαραίτητο να καταναλώνετε γεύματα ανά τρεις ώρες. Με αυτόν τον τρόπο μεταβολίζονται οι τροφές και καίγεται το λίπος. Μην ξεχνάτε ότι σκοπός σας είναι να καίτε το λίπος και όχι τη μυική σας μάζα.
  2. Πρωινό: Είναι εξίσου απαραίτητο να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα πλήρες πρωινό. Αποκτάτε ενέργεια και αισθάνεστε χορτάτοι για τις επόμενες ώρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην καταναλώνετε περιττές θερμίδες στα ενδιάμεσα snack και επιπλέον ενεργοποιείτε το μεταβολισμό σας, από τις πρώτες πρωινές ώρες.
  3. Φρούτα και λαχανικά: Δεν πρέπει να λείπουν από την ημέρα σας. Οι βιταμίνες που περιέχονται χαρίζουν ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας. Προτιμήστε για snacks να καταναλώνετε συγκεκριμένες ποσότητες φρούτων.
  4. Νερό: Είναι άκρως απαραίτητο και πρέπει να καταναλώνεται περίπου δύο λίτρα νερό την ημέρα. Διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό σας, οι οποίες είναι τα κατάλοιπα των τροφών.
  5. Γλυκά: Καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση τροφών με μεγάλη θερμιδική πυκνότητα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν κατά κύριο λόγο τα γλυκά και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες.

Ευχαριστούμε την Ουζούνη Τέτα, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής, τηλέφωνο 6982565777, e-mail: [email protected]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.