WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υγιεινή και "ασφαλής" διατροφή στις διακοπές


11 Ιουνίου 2014

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια στιγμή για να χαλαρώσετε, να αναζωογονηθείτε και να απολαύσετε τα αξιοθέατα, τους ήχους και τις γεύσεις των νέων τοποθεσιών.

Όταν όμως, πρόκειται για την διατήρηση μιας υγιεινής διατροφή δεν πρέπει να σας πιάνει άγχος, διότι μπορείτε ακόμα να απολαύσετε καινούριες γεύσεις, χωρίς να πάρετε κιλά. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να τρώτε σωστά, ενώ απολαμβάνετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές:

• Δεν χρειάζεται να αποφύγετε τελείως τις τροφές που έχουν περισσότερες θερμίδες, μπορείτε απλά να μειώσετε τη ποσότητα που τρώτε.

• Μοιραστείτε τις μεγάλες μερίδες. Πολλά εστιατόρια σερβίρουν πολύ μεγάλες μερίδες, γι 'αυτό μην διστάσετε να μοιραστείτε το πιάτο σας με την υπόλοιπη παρέα.

Κάντε κάποιο είδος σωματικής δραστηριότητας τις περισσότερες ημέρες. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να περπατήσετε από ό, τι στις διακοπές. Μπορείτε να δείτε νέες εικόνες κάνοντας βόλτα και ταυτόχρονα να κρατήσετε το σώμα σας υγιές.

• Προσέξτε την κατανάλωση του αλκοόλ. Τα αλκοολούχα ποτά είναι πλούσια σε θερμίδες και μπορεί εύκολα να σας οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής.

Επιπλέον, εάν ένα οδικό ταξίδι είναι μέρος των διακοπών σας, τότε η συσκευασία υγιεινών τροφίμων είναι ένας πολύ καλός τρόπος, ώστε να τρώτε υγιεινά και να μη πάρετε κιλά. Όμως χρειάζεται προσοχή για να μην αλλοιωθούν οι τροφές που έχετε στο αμάξι σας. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές, για να έχετε ένα ασφαλές και υγιές φαγητό όσο είστε στο δρόμο:

• Βάλτε σε ένα ψυγείο φρέσκα λαχανικά και φρούτα για σνακ, όπως μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια, καρότα, μήλο και φέτες πορτοκαλιού.

• Πάρτε μαζί σας σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα, όπως βερίκοκα.

Φτιάξτε σάντουιτς με τυρί χαμηλά σε λιπαρά, διότι είναι μια πολύ καλή λύση για να σας κόψει την πείνα.

• Μην αφήνετε τα τρόφιμα εκτός ψυγείου για περισσότερο από δύο ώρες. Όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός, τότε τοποθετήστε τα ψυγεία και τις τσάντες με τα τρόφιμα σε σκιερό μέρος και εφόσον χρησιμοποιείτε κλιματισμό βάλτε τα κοντά στον κρύο αέρα.

• Βεβαιωθείτε ότι, όλοι στην οικογένεια πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό πριν και μετά το φαγητό. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε μια τουαλέτα, τότε χρησιμοποιήστε υγρά μαντηλάκια ή απολυμαντικό χεριών.

Καλό καλοκαίρι!

Ευχαριστούμε την Τζουλιάννα Καρνέζη, Διαιτολόγος, RD Dietetics BSC Hons, University of Hertfordshiree, [email protected].

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.