WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πότε η διατροφή πρέπει να περιέχει περισσότερους υδατάνθρακες;


2 Αυγούστου 2014

Ποια είναι η σωστή ποσότητα που πρέπει να καταναλώνετε.

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να συνδέουν τα αισθήματα κόπωσης με την απώλεια υδατανθράκων από τη διατροφή τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φυσικά και δεν είναι απαραίτητο. Αν κουράζεστε έντονα και συχνά, τότε ίσως οφείλεται περισσότερο στην ανεπαρκή συνολική πρόσληψη θερμίδων. Θα έχετε ακούσει ότι ο εγκέφαλός λειτουργεί με γλυκόζη (γνωστή και ως ζάχαρη) και ότι αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να περιέχετε στη διατροφή σας περισσότερους υδατάνθρακες. Αυτό φυσικά πρόκειται για μύθος αφού ο εγκέφαλός σας έχει έννομο συμφέρον να λειτουργεί σωστά, έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί και όταν τα επίπεδα σακχάρου δεν είναι διαθέσιμα.

Όσον αφορά τώρα για το πόσους υδατάνθρακες μπορείτε να καταναλώνετε, η απάντηση είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως τα πάντα στη διατροφή έχουν αν κάνουν με το πόσες θερμίδες καταναλώνετε ημερησίως. Συνδυάστε λοιπόν, μια διατροφή που μπορεί να σας παρέχει τις απαραίτητες για τον οργανισμό πρωτεϊνες αλλά και υδατάνθρακες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.