WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το μεγαλύτερο λάθος της δίαιτας


6 Σεπτεμβρίου 2014

girls-eating.jpg

Ιδιαίτερα μετά τις διακοπές ο κόσμος έχει την τάση να θέλει να χάσει κιλά. Οι λόγοι είναι είτε επειδή έφαγε κάτι παραπάνω στις διακοπές ή επειδή αναζητά την ανανέωση με την εμφάνισή του.

Χωρίς λοιπόν να έχει συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, επιλέγει ουσιαστικά να μην τρώει για να χάσει κιλά. Με αυτόν τον τρόπο κάνει τον οργανισμό του ουσιαστικά να υποφέρει, ενώ παράλληλα καταστρέφει τον μεταβολισμό του. Το λάθος είναι ένα και δυστυχώς το κάνουν πολλοί, αρνούνται να τρώνε φαγητό γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα χάσουν βάρος. Μπορεί μετά από λίγες ημέρες είναι πολύ πιθανό να υπάρχει μείωση στα κιλά, ωστόσο οι ειδικοί εγγυώνται ότι αυτό είναι εφήμερο. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα στέρησης του οργανισμού είναι δεδομένο ότι τα κιλά θα τα κερδίζετε πολύ εύκολα, ακόμα και να δεν επιλέγετε θερμιδοφόρα φαγητά.

Ο σκοπός της δίαιτας είναι να αφυπνήστε τον μεταβολισμό σας και όχι να τον σβήσετε. Για να το πετύχετε αυτό λοιπόν πρέπει να τρώτε ανά τρεις ώρες. Πρέπει να καταναλώνετε από όλα τα είδη τροφίμων και δεν πρέπει να έχετε άδειο στομάχι. Η σωστή και υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση θα σας χαρίσουν την σιλουέτα που ονειρεύεστε.

Πείτε όχι σε στερητικές δίαιτες, μην ακολουθείτε διατροφικά πλάνα γνωστών σας ή από κάποια πηγή που ανακαλύψατε στο διαδίκτυο και συμβουλευτείτε πάντα ειδικό. Τέλος μην ξεχνάτε ότι πριν από κάθε δίαιτα πρέπει να έχετε κάνει αιματολογικές εξετάσεις!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.