WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τεχνολογία: Νιώθετε να ατονεί ο εγκέφαλος σας;


9 Σεπτεμβρίου 2014

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, έρευνες και αναλύσεις σχετικά με την «κακή» ή την «ζωοσωτήρια» χρήση των τεχνολογικών μέσων. Όπως πάντα, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και το μέτρο η λύση. Μήπως, όμως, έχετε εντοπίσει κάποια σημάδια ατονίας που αφήνει η χρήση υπολογιστών, tablets, κινητών και τηλεοράσεων; Να λοιπόν σε τι μας επηρεάζει η τεχνολογία.

Η μνήμη ατροφεί καθώς δε χρειάζεται να θυμόμαστε εμείς, θυμάται το google για εμάς! Ο εγκέφαλος δεν παίρνει το χρόνο του να μονιμοποιήσει τις πληροφορίες και έτσι ξεχνάμε πολύ ευκολότερα ακόμα και απλά καθημερινά πράγματα, όπως που έχουμε παρκάρει ή που αφήσαμε τα κλειδιά μας.

Η προσοχή μας διασπάται ευκολότερα από ποτέ. Ένας ήχος που μας ειδοποιεί για ένα mail είναι αρκετός για να μας αποσυγκεντρώσει και να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή την όποια εργασία μας.

Χάνουμε την αίσθηση προσανατολισμού και χρειαζόμαστε απαραιτήτως το gps. Αυτό συμβαίνει γιατί αποδυναμώνεται ο δεξιός ιππόκαμπος, μια δομή του εγκεφάλου μας που ορίζει τη δυνατότητα να κωδικοποιούμε το χώρο και να κινούμαστε σε αυτόν.

• Δυσκολευόμαστε πλέον ανησυχητικά να διαβάσουμε, ενώ κείμενα, ιδίως χωρίς εικόνες, μας κουράζουν και επιδιώκουμε να «σκανάρουμε» το κείμενο, εστιάζοντας στα highlights.

Κακή ποιότητα ύπνου : όταν οι διάφορες συσκευές μας είναι σε λειτουργία ή ακόμα και stand by , ο εγκέφαλός μας ξεγελιέται με αποτέλεσμα να παύει να εκκρίνει μελατονίνη, την ευεργετική ορμόνη του ύπνου που λειτουργεί αντιοξειδωτικά και ανοσοποιητικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.