Ρόδι: Ένα φρούτο αποκάλυψη

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Ελληνική μυθολογία η ροδιά συμβολίζει την αφθονία και τη γονιμότητα. Το ρόδι αποτελεί ένα από τα τρία «ευλογημένα φρούτα» του Βουδισμού, ενώ οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το έθαβαν μαζί με τους νεκρούς τους.

Mελέτες έχουν δείξει πως αυτό το φρούτο δρα ως αντιοξειδωτικό, αντιδιαβητικό, και υπολιπιδαιμικό. Επίσης, εμφανίζει αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη, αντι-ιική, αντικαρκινική δραστηριοτήτα και ο καρπός του βελτιώνει τη καρδιαγγειακή και στοματική υγεία. Τα οφέλη για την υγεία του ροδιού έχουν αποδοθεί στη μεγάλη ποικιλία των φυτοχημικών ουσιών που περιέχει, όπως είναι οι τανίνες. Οι ουσίες αυτές έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, υπάρχουν σε όλα τα τμήματα του ροδιού, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και επιδρούν στο μεταβολισμό της χοληστερόλης, μειώνοντας έτσι τις καταστροφικές επιδράσεις της LDL χοληστερόλης (κακή χολητσερόλη) στα αιμοφόρα αγγεία.

Επίσης εκτός από το καρδιαγγειακό σύστημα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες φαίνεται ότι έχουν σημαντική κατασταλτική δράση εναντίον του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του δέρματος. Επιπλέον, το ρόδι περιέχει ψηλές ποσότητες φυτικών ινών, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, C, σίδηρο, κάλιο και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.

Τέλος, μπορεί να χρειάζεται περισσότερη έρευνα για τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού, ομως, μέχρι σήμερα, το μέλλον φαίνεται λαμπρό για αυτό το ζωντανό, φούξια φρούτο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.