WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τρόποι για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας


17 Σεπτεμβρίου 2014

Η ενίσχυση του μεταβολισμού είναι πολύ σημαντική, για όσους θέλετε να χάσετε βάρος. Μερικοί άνθρωποι κληρονομούν έναν γρήγορο μεταβολισμό. Για παράδειγμα, οι άνδρες έχουν την τάση να καίνε περισσότερες θερμίδες από ό, τι οι γυναίκες, ακόμα και όταν ξεκουράζονται. Και για τους περισσότερους ανθρώπους, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται σταθερά μετά την ηλικία των 40 ετών. Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε την ηλικία σας, το φύλο, ή τη γενετική προδιάθεση, όμως  υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να βελτιώσετε το μεταβολισμό σας.

1. Ενισχύστε την μυϊκή σας μάζα

Το σώμα σας καίει συνεχώς θερμίδες, ακόμα και όταν δεν κάνετε τίποτα. Ο μεταβολισμός σας  λειτουργεί καλύτερα, όταν έχετε περισσότερη μυϊκή μάζα. Κάθε κιλό μυϊκής μάζας χρησιμοποιεί περίπου 6 θερμίδες την ημέρα μόνο για να συντηρηθεί, ενώ κάθε κιλό λίπους καίει μόνο 2 θερμίδες ημερησίως. Αυτή η μικρή διαφορά μπορεί να είναι σημαντική, για όσους θέλετε να χάσετε κιλά. Άρα, αρχίστε να κάνετε ασκήσεις με βάρη, για να ενεργοποιήσετε τους μύες σας και  να αυξήσετε  το μεταβολικός σας ρυθμό.

2. Κάντε αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση δεν μπορεί να χτίσει μύες, αλλά μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από μια προπόνηση. Για να λάβετε τα οφέλη, δοκιμάστε μια πιο έντονη άσκηση ή κάντε γρήγορο τζόκινγκ .

3. Πιείτε  νερό

Το σώμα σας χρειάζεται νερό, για να επεξεργαστεί τις θερμίδες. Αν είστε αφυδατωμένοι, ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιβραδυνθεί. Σε μία μελέτη, οι ενήλικες που έπιναν οκτώ ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα, έκαψαν περισσότερες θερμίδες από ό, τι εκείνοι που έπιναν λιγότερα. Για να μείνετε ενυδατωμένοι, πιείτε ένα ποτήρι νερό ή άλλο ρόφημα χωρίς ζάχαρη, πριν από κάθε γεύμα και σνακ. Επίσης, επιλέξετε για σνακ φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία περιέχουν νερό.

4. Μικρά και συχνά γεύματα

Εάν τρώτε πιο συχνά, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Όταν καταναλώνετε μεγάλα γεύματα, με πολλές ώρες στο ενδιάμεσο, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνετε, μεταξύ των γευμάτων. Έχοντας ένα μικρό σνακ κάθε 3 με 4 ώρες, κρατάτε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση, με αποτέλεσμα να μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

5. Αποφύγετε της γρήγορες δίαιτες

Οι δίαιτες express,  που συστήνουν  την κατανάλωση λιγότερων από 1.200  θερμίδων, για τη γυναίκα, και λιγότερο από 1.800, για το άνδρα την ημέρα, δεν επιταχύνουν τον μεταβολισμό. Παρά το γεγονός ότι αυτές οι δίαιτες,  μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε γρήγορα κιλά, έρχονται σε αντίθεση με τη σωστή διατροφή και με την αύξηση του μεταβολισμού σας. Επίσης, με τις δίαιτες express, μπορεί να χάσετε μυϊκή μάζα, και στη συνέχεια να επιβραδυνθεί ο μεταβολισμός σας. Άρα, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι, ένα σώμα που θα καίει λιγότερες θερμίδες και η απόκτηση των κιλών που είχατε χάσει.  

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.