WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οργανώστε σωστά το ψυγείο σας


29 Ιουλίου 2015

88022cdc47bb72266f9d96b06e94672b.jpg

Το ψυγείο σας δεν είναι απλά μια ντουλάπα για τα τρόφιμα, είναι μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας που σας βοηθάει  να αποθηκεύσετε όλα τα αγαπημένα σνακ, καρυκεύματα, και γεύματα, σε ιδανικές συνθήκες. Όχι μόνο τα ψυγεία έχουν διαφορετικά τμήματα που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς, έχουν επίσης διαφορετικές ζώνες θερμοκρασίας. Αυτό σημαίνει ότι αν αποθηκεύσετε τα πράγματα στο λάθος μέρος, μπορεί να χαλάσουν γρήγορα κα να οδηγηθείτε σε απώλεια τροφής και απώλεια χρημάτων. Ποιος θέλει να αντιμετωπίσει ένα συρτάρι με μαραμένα λαχανικά; Κανένας!

Τα τρόφιμα πρέπει να διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες, για να μην αναπτυχθούν βακτήρια και άλλα μικρόβια, που θα τα αλλοιώσουν και θα σας αρρωστήσουν. Η ψύξη θα πρέπει να διατηρείται στους 4 βαθμούς oC ή και χαμηλότερα , και η κατάψυξη θα πρέπει να ρυθμιστεί στους - 17 oC. Αλλά ακόμα και όταν το ψυγείο είναι αρκετά κρύο, η θερμοκρασία ποικίλει σε διαφορετικά μέρη, ανάλογα με το πόσο κοντά βρίσκονται τα τρόφιμα στο στοιχείο ψύξης. Κατακτήστε την τέχνη του ψυγείου, και το φαγητό σας θα διαρκέσει περισσότερο.

Πόρτες. Οι πόρτες είναι το  θερμότερο μέρος του ψυγείου και πρέπει να προορίζονται για τρόφιμα, που είναι πιο ανθεκτικά στο να χαλάσουν. Βάλτε κοντά στις πόρτες τα καρυκεύματα, τους χυμούς, και άλλα τρόφιμα που μπορεί να αντέξουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Τα ράφια που είναι κοντά στις  πόρτες του ψυγείου μπορεί να μην έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία, ιδιαίτερα όταν ανοιγοκλείνουν συχνά. Άρα, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να αποθηκεύονται εκεί, ακόμα και αν καταναλώνονται κατευθείαν.

Ράφια. Τα άνω ράφια του ψυγείου έχουν τις πιο υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τα χαμηλότερα ράφια είναι πιο κρύα. Μια στρατηγική είναι να τοποθετήσετε τα τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται κοντά στην κορυφή του ψυγείου. Αυτό περιλαμβάνει τα περισσεύματα, τα ποτά, και τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα, όπως χούμοι, και αλλαντικά. Στα χαμηλότερα ράφια καλύτερα να αποθηκεύετε το ωμό κρέας, τα αυγά, τα θαλασσινά, και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, που πρέπει να διατηρούνται στις πιο κρύες θερμοκρασίες. Για να αποφύγετε την εξάπλωση των βακτηρίων από το ωμό κρέας στα υπόλοιπα τρόφιμα, να ορίσετε ένα συγκεκριμένο τμήμα του ψυγείου, όπως ένα ντουλάπι για το κρέας σας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να πλένονται πριν τα καταναλώσετε, αλλά η υγρασία μπορεί να τα αλλοιώσει και να τους αφαιρέσει όλα τα αντιοξειδωτικά. Ο στόχος είναι να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά, λίγο πριν τα καταναλώστε και να μην τα αφήνετε πλυμένα για πολύ ώρα στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.