WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 πράγματα που μάθατε λάθος για τις τροφές!


13 Οκτωβρίου 2014

Επιδόρπιο ως ανταμοιβή, σνακ που καταστρέφει την όρεξή σας, και άλλοι παλιοί μύθοι διατροφής. Ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε κάποιες από τις διατροφικές συνήθειες, με τις οποίες μεγαλώσατε.

Εδώ είναι 5 ξεπερασμένες ιδέες σχετικά με τα τρόφιμα, που μπορεί να έχετε μάθει από τους γονείς σας  και συνεχίζετε να τις  καλλιεργείτε.

1. Δεν τσιμπολογάμε! Θα καταστρέψει την όρεξή μας! Στην πραγματικότητα, ένα υγιές σνακ μπορεί να είναι σωτήριο, ώστε να μην φάτε πολύ στο γεύμα σας. Επίσης, εάν τρώτε κάθε 3 με 4  ώρες τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας διατηρούνται σταθερά, και δεν νιώθετε πολύ πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δοκιμάστε, να καταναλώνετε σνακ που να έχουν από 100 έως 200 θερμίδες. Καλές επιλογές περιλαμβάνουν οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, το γιαούρτι, και τα λαχανικά με ντιπ.

2. Αδειάζετε τα πάντα στο πιάτο σας. Δεν χρειάζεται να αδειάζετε το πιάτο σας, αντ' αυτού σταματήστε, όταν νιώσετε πλήρεις. Καθώς τρώτε, παρατηρήστε πώς αισθάνεστε. Είστε χορτάτοι; Μήπως τρώτε μόνο και μόνο επειδή, υπάρχει ακόμη φαγητό στο πιάτο σας; Ελάτε σε αρμονία με το σώμα σας, για να ξέρετε πότε έχετε χορτάσει.

3. Μην φάτε πριν την άσκηση, γιατί θα πάθετε κράμπα. Μπορεί να μη θέλετε, να πάτε φουσκωμένοι στο γυμναστήριο, αλλά λίγο φαγητό 30 έως 60 λεπτά πριν την άσκηση, μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε την προπόνηση σας και να πάρετε μια γρήγορη ώθηση ενέργειας.

4. Βιαστείτε! Μήπως, όταν ήσασταν μικροί τρώγατε βιαστικά το πρωινό, για να προλάβετε το σχολείο; Εάν εξακολουθείτε να τρώτε με βιασύνη, μπορεί να χάσετε το σύνθημα της πληρότητας. Να θυμάστε, ότι χρειάζονται 20 λεπτά για να πάει το σήμα, ότι έχετε χορτάσει, στον εγκέφαλο. Άρα, κάντε μικρά διαλείμματα, ακουμπώντας τα μαχαιροπήρουνα κάτω, μετά από κάθε μπουκιά.

5. Αξίζετε επιδόρπιο σήμερα! Μήπως χρησιμοποιείτε το φαγητό ως ανταμοιβή; Εάν το κάνετε αυτό, τότε στέλνετε το λάθος μήνυμα και τρώτε επειδή σας αξίζει κάτι και όχι επειδή είσαστε πεινασμένοι. Είναι καλό να ανταμείβετε τον εαυτό σας, αλλά όχι με το φαγητό.Τι θα λέγατε για μια ταινία, ένα μανικιούρ, ή χρόνο με τους φίλους; Σύντομα, θα συνειδητοποιήσετε, ότι δεν χρειάζεται να τρώτε για επιβράβευση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.