4 + 1 λόγοι για να τρώτε υγιεινά

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Ενώ πολλοί αρχίζετε να τρώτε υγιεινά, γιατί θέλετε να αδυνατίσετε, στην πορεία θα βρείτε πολύ περισσότερα κίνητρα, από τα πολυάριθμα οφέλη της υγιεινής διατροφής, εκτός από την απώλεια βάρους.  Εδώ είναι τα πέντε πιο ουσιαστική οφέλη από την κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής.  

1. Καλύτερη διάθεση. Μελέτες έχουν δείξει, ότι η συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών οδηγεί σε περισσότερη ενέργεια, ηρεμία, εντονότερα συναισθήματα και γενική ευτυχία. Επίσης, εάν καταναλώνετε καθημερινά πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών έχετε ψυχική ευεξία και νιώθετε πιο χαρούμενοι.

2. Καλύτερη προπόνηση. Τα τελευταία χρόνια πολλές έρευνες υποστηρίζουν ότι, οι υγιεινές τροφές συμβάλουν στην οικοδόμηση των μυών, στην ανάκτηση της ενέργειας, και στην βελτίωση της αντοχής.

Επίσης, έχει βρεθεί ότι ο χυμός από τα κεράσια, είναι ένα αποτελεσματικό ελιξίριο για τον ύπνο. Επιπλέον,δεν αποτελεί έκπληξη, ότι και άλλα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με έναν ποιοτικό ύπνο, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Με άλλα λόγια, καλύτερη διατροφή, καλύτερός ύπνος.

3. Ποιοτικός ύπνος. Έρευνες έχουν συνδέσει τον καλό ύπνο, με τη βελτίωση της συνολικής ευεξίας, και όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι, η κατανάλωση των σωστών τροφίμων μπορεί να βοηθήσει. Έχει βρεθεί, ότι ο χυμός από τα κεράσια, είναι ένα αποτελεσματικό ελιξίριο για τον ύπνο. Επιπλέον,δεν αποτελεί έκπληξη, ότι και άλλα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με έναν ποιοτικό ύπνο, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Με άλλα λόγια, καλύτερη διατροφή, καλύτερός ύπνος.

4. Λαμπερή επιδερμίδα. Η υγιεινή διατροφή μπορεί πραγματικά να σας δώσει μια φυσική λάμψη. Μελέτες διαπίστωσαν ότι, όσες γυναίκες αύξησαν την κατανάλωση τους από τα φρούτα και τα λαχανικά, από περίπου τρεις μερίδες καθημερινά για έξι εβδομάδες, κρίθηκαν ως πιο ελκυστικές, από εκείνες με χαμηλότερη πρόσληψη. Το μάθημα: Πραγματικά είστε ό, τι τρώτε, τόσο στο εσωτερικό όσο και έξω!

5. Βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου. Εδώ και αρκετό καιρό η μεσογειακή διατροφή έχει θεωρηθεί ο χρυσός κανόνας για τη βέλτιστη υγεία. Ακρογωνιαίος λίθους αυτού του σχεδίου διατροφής, περιλαμβάνει πολλά λαχανικά και φρούτα, μαζί με ψάρια, φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηροί καρποί και σπόροι, μια μέτρια ποσότητα κρασιού και μια χαμηλή πρόσληψη άπαχων κρεάτων, και γαλακτοκομικών προϊόντων. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε, ότι οι άνθρωποι που με συνέπεια τηρούσαν μια μεσογειακή δίαιτα, ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν έμφραγμα και γνωστικά προβλήματα.