WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αποφύγετε την αύξηση του σωματικού βάρους τον χειμώνα


28 Ιανουαρίου 2015

Ο χειμώνας φαίνεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς, όσο αφορά το βάρος σας. Ακόμα κι αν έχετε επίγνωση των κινδύνων, κάθε χρόνο πάρα πολλοί πέφτετε θύματα της συσσώρευσης των χειμωνιάτικων κιλών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πριν το καταλάβετε να βρεθείτε με 5 κιλά περισσότερα, και όλη την άνοιξη να είστε «αλυσοδεμένοι» πάνω σ' έναν διάδρομο, για να χάσετε βάρος πριν έρθει το καλοκαίρι. Παρόλο όμως, που η αύξηση του σωματικού βάρους τον χειμώνα, είναι συνηθισμένη, δεν είναι και απαραίτητο να συμβεί.

Το κλειδί έγκειται στην πρόληψη. Ένας από τους κύριους λόγους που παίρνετε κιλά τους κρύους μήνες, είναι ό,τι κινείστε λιγότερο. Αυτό, σε συνδυασμό με την πρόσληψη της τροφής, εξηγεί την τάση για αύξηση του σωματικού βάρους. Άρα, η διατήρηση ενός υγιεινού προγράμματος είναι ζωτικής σημασίας. Εάν δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να πάτε για πρωινή προπόνηση, προγραμματίστε να κάνετε γυμναστική το μεσημέρι ή το βράδυ, αρκεί να μην την αμελήσετε λόγω του κρύου.

Η αλήθεια είναι ό,τι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια, για να αντιμετωπίσει το κρύο, όμως αυτό δεν σημαίνει ό,τι έχετε μια δικαιολογία για να τρώτε περισσότερο. Μπορείτε να περιορίσετε τα λιπαρά φαγητά και να τρώτε περισσότερα λαχανικά και φρούτα εποχής. Ένα καλό τέχνασμα που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι να προσθέσετε μια σούπα λαχανικών στο γεύμα σας . Μελέτες έχουν δείξει, ότι τα άτομα τρώνε μέχρι 20 τοις εκατό λιγότερο σε ένα γεύμα, όταν πρώτα έχουν καταναλώσει σούπα.

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι να μην ενδώσετε στην ψυχολογία του χειμώνα, ό,τι πρέπει να τρώτε περισσότερο. Πολλοί χρησιμοποιείτε το κρύο ως δικαιολογία, για να παραλείψετε το γυμναστήριο και να τρώτε βαριές τροφές. Βγείτε λοιπόν, έξω ακόμη κι αν έχει παγωνιά και κάντε μια βόλτα με το ποδήλατο ή κάντε τζόκινγκ. Το φως του ήλιου θα φρεσκάρει το μυαλό σας και η άσκηση θα καλυτερέψει την ψυχολογία σας, κάνοντας πιο εύκολη την διατήρηση του σωματικού βάρους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.