WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να ξανακοιμηθείτε στο λεπτό


20 Ιανουαρίου 2015

Ξυπνάτε στη μέση της νύχτας, και βλέπετε ανακουφισμένοι ότι εξακολουθείτε να έχετε λίγες ώρες ξεκούρασης, πριν να χρειαστεί να σηκωθείτε. Όμως, διαπιστώνετε, ότι δεν σας ξαναπαίρνει ο ύπνος. Ποια είναι η λύση; Παρακάτω θα δείτε στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να σας παρασύρουν πίσω στον κόσμο των ονείρων.

Βάλτε όσο το δυνατόν λιγότερα φώτα. Το φως είτε προέρχεται από την ήλιο, είτε από μια λάμπα, σας κρατάει ξύπνιους.Έτσι εάν έχετε ξυπνήσει τη νύχτα και θέλετε να σας πάρει πάλι γρήγορα ο ύπνος, θα πρέπει να σβήστε όλα τα φώτα που έχετε τυχόν αφήσει αναμμένα.

Αν δυσκολεύεστε να ξανακοιμηθείτε, τότε πιάστε το κοντινότερο βιβλίο ή περιοδικό και αρχίστε να διαβάζετε. Το σίγουρο είναι ότι θα κοιμηθείτε πάλι, χωρίς να το καταλάβετε. Αλλά, προσπαθήστε να αποφύγετε ένα θρίλερ, που μπορεί να σας κρατήσει σε εγρήγορση. Και πάλι, φροντίστε να κρατήσετε την έκθεση σας στο φως, στο ελάχιστο.

Μείνετε ανάσκελα ή μπρούμυτα, ανάλογα με το ποια θέση προτιμάτε. Αν ξυπνήσετε ξαφνικά, το βράδυ και σηκωθείτε ή καθίσετε επάνω στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, το σώμα σας είναι πιο πιθανό να το ερμηνεύσει αυτό ως έναν λόγο, για να μείνετε ξύπνιοι.

Μην φάτε τίποτα. Ίσως να νομίζετε ότι εάν φάτε μια μπουκιά, θα σας φέρει και πάλι υπνηλία. Αλλά, στην πραγματικότητα, ένα σνακ τα μεσάνυχτα θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες διακοπές του ύπνου. Αν ξυπνήσετε και θέλετε να φάτε κάτι, τότε καλό είναι να αντισταθείτε στην κάλεσμα της πείνας.

Μια άλλη λύση για να σας ξαναπάρει ο ύπνος, είναι να μάθετε μια τεχνική χαλάρωσης, ώστε να μειώσετε την ένταση των μυών και να χαλαρώσετε το σώμα σας. Κρατώντας σε ένταση στους μύες, πάνε σήματα στον εγκέφαλό σας, ότι πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση. Ενώ από την άλλη πλευρά, η συνειδητή μείωση των μυών, επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα να κοιμηθείτε.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.