WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να αποφύγετε την αύξηση βάρους το Σαββατοκύριακο


2 Ιανουαρίου 2015

344-oriz1.jpg

Την Παρασκευή μετά τη δουλειά, όλοι θέλουμε να χαλαρώσουμε και κανονίζουμε να βγούμε το Σαββατόβραδο για να φάμε στο αγαπημένο μας εστιατόριο. Όμως, προτού το καταλάβετε, μπορεί να οδηγηθείτε σε μια υπερκατανάλωση τροφής, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα η βελόνα της ζυγαριάς να φτάσει στα ύψη. Αν θέλετε να αποφύγετε την παγίδα της αύξηση βάρους, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και απολαύστε το φαγητό χωρίς ενοχές.

Το σίγουρο είναι ότι, υπάρχει μια μεγάλη και σημαντική διαφορά στην πρόσληψη ενέργειας το διήμερο του Σαββατοκύριακου, σε σχέση με την πενταήμερη εργάσιμη εβδομάδα, ιδιαίτερα για τους νέους ενήλικες. Μελέτες, έχουν διαπίστωσε ότι όσοι ήταν 19-50 ετών, λάβανε 115 περισσότερες θερμίδες το Σαββατοκύριακο από ό, τι τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Και οι θερμίδες αυτές προήλθαν κυρίως από το αλκοόλ και τις λιπαρές τροφές.

Όσοι λοιπόν, έχετε τη τάση να παίρνετε κιλά το Σαββατοκύριακο, πρέπει καταρχήν να προσπαθήσετε να γίνετε περισσότερο δραστήριοι στην καθημερινότητα σας. Βρείτε ποιες σωματικές δραστηριότητες  σας αρέσουν, ώστε να αντισταθμίσετε τις επιπλέον θερμίδες που θα καταναλώσετε.

Η παγίδα του Σαββατοκύριακου συνεχίζεται ...

Ενώ η σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι η προφανής απάντηση, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν και άλλα κόλπα που μπορούν να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η συνήθεια της υπερκατανάλωσης του Σαββατοκύριακου:

  • Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά. Αφού το Σάββατο το πρωί έχετε συνήθως περισσότερο χρόνο, είναι ευκαιρία να φάτε ένα υγιεινό πρωινό. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε λιγότερο φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας και να γλιτώσετε τα περιττά κιλά.
  • Μην πάτε να φάτε έξω πεινασμένοι. Έχετε κανονίσει να βγείτε το Σαββατόβραδο στο αγαπημένο σας εστιατόριο και καταλήγετε να μη φάτε τίποτα όλη την ημέρα, για να μπορείτε να απολαύσετε όλες τις αγαπημένες σας λιχουδιές. Όμως, αυτή η στρατηγική είναι λανθασμένη,  διότι το βράδυ θα φάτε περισσότερο από το κανονικό και την επόμενη ημέρα η ζυγαριά θα σας δείξει παραπάνω κιλά. Γευτείτε την εμπειρία της εξόδου, χωρίς να υποπέσετε σε υπερβολές και επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει το καλό φαγητό με μέτρο.
  • Τρώτε αργά. Είτε βρεθείτε το Σαββατοκύριακο σε ένα πάρτι, είτε σε ένα φιλικό σπίτι, βάλτε σαν στόχο να φάτε αργά. Μην ξεχνάτε, ότι χρειάζονται 15-20 λεπτά, για να πάει η εντολή στον εγκέφαλό σας και να δώσει το σύνθημα ότι είστε πλήρεις.
  • Ξεκινήστε με σούπα. Μια καλή επιλογή είναι να αρχίσετε με σούπα. Και στη συνέχεια να παραγγείλετε ένα ορεκτικό και το κυρίως γεύμα. Επίσης, καλό είναι να μοιραστείτε το επιδόρπιο με τους φίλους σας.
  • Θυμηθείτε την περιφέρεια της μέσης σας. Φορέστε ένα στενότερο παντελόνι, όταν πηγαίνετε έξω για φαγητό το Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι ένα καλό κόλπο, διότι σας θυμίζει ότι υπάρχουν όρια στο τι θα πρέπει να τρώτε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.