WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σνακ για τον ελεύθερο χρόνο χωρίς ενοχές


16 Ιανουαρίου 2015

Σε όλους θα σας τύχει να έχετε ελεύθερο χρόνο, αλλά να μην ξέρετε τι να κάνετε, να βαριέστε και να σας έρθει η επιθυμία να τσιμπολογήσετε μερικά σνακ. Όμως, τα πατατάκια, τα γλυκά και τα μπισκότα δεν είναι μια υγιεινή επιλογή και εάν γίνουν συνήθεια μπορεί να σας προσθέσουν βάρος πολύ γρήγορα. Ίσως λοιπόν, να αναρωτιέστε τι μπορείτε να φάτε ή να ροκανίσετε τον ελεύθερο χρόνο χωρίς να πάρετε επιπλέον  θερμίδες. Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με μερικά υγιεινά σνακ, που μπορείτε να τσιμπήσετε χωρίς να νιώθετε ενοχές.

Ανάλατοι ψημένοι ξηροί καρποί. Είτε στο γραφείο σας είτε στο σπίτι, οι ξηροί καρποί είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές. Είναι πλούσιοι σε ω-3 λιπαρά οξέα, σε πρωτεΐνες, σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, ένα στοιχείο απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου

Φρέσκα μούρα. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από αυτά τα νόστιμα και ζουμερά μούρα; Δεν είναι μόνο χαμηλά σε θερμίδες, αλλά, επίσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ποπ κορν.  Αυτό το σνακ είναι μια υγιεινή επιλογή με λίγες θερμίδες,  αρκεί να το φτιάξετε στο σπίτι και να μη το πάρετε έτοιμο. Επίσης, αντί να χρησιμοποιήσετε αλάτι ή βούτυρο, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε πάπρικα ή οποιοδήποτε είδος των μπαχαρικών.

Αποξηραμένα φρούτα. Εκτός από το ό,τι είναι ένα εύκολο σνακ και ό,τι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα νωπά φρούτα, είναι επίσης, μια πολύ καλή επιλογή, επειδή περιέχει φυτικές ίνες και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Είναι το ιδανικό σνακ γα τον ελεύθερο σας χρόνο, το οποίο θα ενεργοποιήσει το σώμα σας και θα διατηρήσει τη βέλτιστη υγεία.

Κράκερς ολικής άλεσης. Φορτωμένα με σύνθετους υδατάνθρακες που σας δίνουν μια πιο σταθερή πηγή ενέργειας, και είναι πολύ καλύτερα από ό, τι μια σακούλα πατατάκια ή άλλα κρακεράκια.

Σπόροι. Μια μικρή ποσότητα από ηλιόσπορους ή πασατέμπους είναι μια εξαιρετική επιλογή για να τσιμπολογήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας χρόνο. Οι σπόροι είναι πλούσιοι σε πολύτιμα λιπαρά οξέα, και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κρατώντας σταθερά τα επίπεδα  σακχάρου στο αίμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.