WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο σας


18 Ιανουαρίου 2015

Έχετε σκεφτεί πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή σας, εάν παράλληλα με την εκμάθηση της άλγεβρας και της ιστορίας, είχατε και ένα μάθημα που να περιλάμβανε ένα εγχειρίδιο για το πώς να αγαπάτε; Η διατροφή είναι και αυτή ένα μέσο, το οποίο μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη σεξουαλική σας ζωή. Επίσης, γίνεται πολύ πιο διασκεδαστικό, εάν προσπαθήσετε να πλησιάσετε τη διατροφή με έναν πιο παιγνιώδη τρόπο και μερικές φορές ακόμη και με έναν τρόπο, που θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο σέξι, και όχι μόνο υγιείς. Εδώ είναι μερικές τροφές που είναι εύκολο να τις ενσωματώσετε στη διατροφή σας, και που θα δώσουν μια ώθηση στη λίμπιντο σας.

Τα μούρα. Αυτά τα φρούτα είναι «μαγικά», γιατί εκτός του ό,τι είναι ωφέλιμα για την υγεία, συμβάλλουν επίσης, στην τόνωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Και αυτό το πετυχαίνουν με το να αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Προσθέστε μούρα στα smoothies, στις σαλάτες, στο γιαούρτι ή καταναλώστε τα ως επιδόρπιο- οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα είναι πιο ισχυρά από ό, τι νομίζετε. Μελέτες έχουν αναφέρει ό,τι οι άνδρες που κατανάλωναν δίαιτες πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά (που βρέθηκαν στο αμύγδαλα), είχαν πολύ υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Επίσης,  παρέχουν στο σώμα σας το σελήνιο και τον ψευδάργυρο, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία.

Πράσινα λαχανικά. Φάτε χόρτα, για να βελτιώσετε τη λίμπιντο σας! Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το αβοκάντο, το σέλινο, σας εξασφαλίζουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται στο σώμα σας, ώστε να έχετε ενέργεια όλη την ημέρα. Δοκιμάστε ένα smoothie με λαχανικά για πρωινό ή ως σνακ το απόγευμα.

Λαχανικά της θάλασσας. Η χημική τους σύνθεση είναι τόσο κοντά σε εκείνη του ανθρώπινου πλάσματος, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα, να ισορροπούν το σώμα σε κυτταρικό επίπεδο. Επίσης, τα λαχανικά της θάλασσας, όπως τα φύκια, μπορούν να βοηθήσουν ώστε τα τοξικά μέταλλα να μετατραπούν σε άλατα και να τα αποβάλει το σώμα σας. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, σύνθετους υδατάνθρακες - ακόμη και πρωτεΐνες, αυξάνοντας έτσι την λίμπιντο σας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, τότε κάντε το τώρα και ενσωματώστε στη διατροφή σας τα φύκια.

Φράουλες. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, που αυξάνουν τη ροή του αίματος, άρα βελτιώνουν και τη λίμπιντο σας. Επίσης, περιέχουν υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου, ένα θρεπτικό συστατικό το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική επιθυμία.

Όστρακα και μαλάκια. Οι τροφές αυτές δεν λέγονται αδίκως αφροδισιακές, διότι περιέχουν υψηλές ποσότητες ψευδαργύρου, έλλειψη του οποίου είναι υπεύθυνη για την ανδρική ανικανότητα. Είναι επίσης, πλούσια σε βιταμίνη Β3, και άλλα αμινοξέα, που συμβάλουν στην παραγωγή ορμονών, αυξάνοντας τη λίμπιντο. Αρχίστε λοιπόν, να καταναλώνετε όστρακα, όπως στρείδια, μύδια και μαλάκια, όπως το χταπόδι, και θα αγαπήσετε περισσότερο το έτερον σας ήμισυ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.