WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 ερωτήσεις για να ανακαλύψετε αν πεινάτε πραγματικά


26 Ιανουαρίου 2015

WomanInStripedShirtEatingADonut-850x400-1οριζ11.jpg

Όλους λίγο ή πολύ, κατά καιρούς μας απασχολεί το βάρος μας. Γι΄ αυτό και πρέπει να γνωρίζετε, ότι μια από τις σημαντικότερες αιτίες που παίρνετε κιλά είναι ό,τι τρώτε, ενώ δεν πεινάτε πραγματικά. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Η απάντηση είναι απλή, αρκεί να μάθετε πότε είστε πεινασμένοι και πότε τρώτε για κάποιον άλλον λόγο και τότε σίγουρα θα δείτε το βάρος σας να μειώνεται. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα από ερωτήσεις, ώστε να ανακαλύψετε αν θέλετε αληθινά να φάτε.

«Μήπως έχω φάει πρόσφατα;»: Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, για να δείτε ότι πεινάτε, είναι εάν έχετε φάει πρόσφατα. Αν έχετε αφήσει το τραπέζι λιγότερο από δύο ώρες πριν, οι πιθανότητες είναι, να μην είναι αληθινή πείνα, αυτό που αισθάνεστε . Ένας τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι ισχύει το παραπάνω, είναι να αναρωτηθείτε τι θέλετε να φάτε τη συγκεκριμένη στιγμή. Εάν αναζητάτε μόνο λιχουδιές, τότε δεν πεινάτε, απλά, είτε έχετε κάποιο πρόβλημα που σας απασχολεί, είτε θέλετε να περάσετε την ώρα σας, μασουλώντας οτιδήποτε.

«Μήπως βαριέμαι;»: Πολλές φορές τρώτε από πλήξη. Η καλύτερη λύση σε αυτή την κατάσταση είναι να απασχολήσετε το μυαλό σας με κάτι άλλο, εκτός από το φαγητό και θα διαπιστώσετε ότι αμέσως θα σταματήσετε να το σκέφτεστε.

«Έχω λαιμαργία;»: Πολλές φορές νιώθετε μια λαχτάρα για ένα φαγητό, κυρίως γλυκό, ενώ δεν πεινάτε πραγματικά. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείτε σε αυτό το συναίσθημα, αλλά από την άλλη μεριά, δεν είναι κακό κάποιες φορές να ενδώσετε, αρκεί να γίνεται με μετριοπάθεια. Επίσης, μην σας ξεγελάσει το μυαλό σας και καταναλώσετε μια τεράστια μερίδα, από το τρόφιμο που λαχταράτε, μια μπουκιά είναι αρκετή για να ικανοποιήσετε τους πόθους σας.

«Έχω άγχος;»: Το στρες μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Το φαγητό είναι μια διαδικασία που όλοι απολαμβάνουμε. Αλλά, εάν παρηγορείτε τον εαυτό σας τρώγοντας, τότε έχετε μια λάθος συνήθεια, που θα πρέπει να την αλλάξετε. Αν λοιπόν, σας κατακλύσει το άγχος και θέλετε να στραφείτε προς το ψυγείο, αντισταθείτε, και αντ' αυτού καλέστε έναν φίλο, διαβάστε ένα περιοδικό, ή ακούστε την αγαπημένη σας μουσική.

«Τι μου λέει το σώμα μου;»: Η αληθινή πείνα αντανακλά στην κοιλιά σας, με αποτέλεσμα να θέλετε να καταναλώσετε κανονικό φαγητό, όχι γλυκά ή πατατάκια. Όμως, εάν λαχταράτε να φάτε οπωσδήποτε κάτι, μπορείτε να δοκιμάσετε να πιείτε ένα ποτήρι νερό, γιατί πολλές φορές συγχέουμε την πείνα με τη δίψα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.