WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να μείνετε πάντα νέοι


29 Ιανουαρίου 2015

4dc69973c12ac4f8e29bcda4e8d7f60cκαθετα.jpg

Σκεφτείτε το σώμα σας σαν έναν ωκεανό, που είναι γεμάτος με νερό και ζωή. Εάν το νερό του ωκεανού μολυνθεί, θα αρρωστήσει ή θα πεθάνει κάθε ζωντανός οργανισμός. Το ίδιο ισχύει για το σώμα, για τα όργανα και για τα κύτταρα σας, αν δηλαδή μολυνθούν, θα εξασθενίσουν πρόωρα, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης πολύ γρήγορα. Όμως, κανένας δεν θέλει να συμβεί αυτό. Το κλειδί που θα βοηθήσει το σώμα σας να είναι σε άριστη κατάσταση, όσα χρόνια και εάν περάσουν, βρίσκεται στις παρακάτω συμβουλές.

Απολαύστε το φαγητό σας. Αν τρώτε με βιασύνη, είναι πιθανό να μην μασάτε σωστά, και να φάτε παραπάνω από το κανονικό. Ως αποτέλεσμα, το σώμα σας παίρνει πάρα πολλές θερμίδες, άρα και επιπλέον κιλά. Ενώ όταν κάνετε μικρά διαλείμματα την ώρα του φαγητού, δίνεται χρόνο στο σώμα σας, ώστε να καταλάβει πότε έχει πραγματικά χορτάσει. Θυμηθείτε το φαγητό δεν είναι ένας αγώνας που θέλετε να κερδίσετε, αλλά μια απόλαυση που σας γεμίζει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για μια καλή και υγιής ζωή.

Θέτοντας σαφείς στόχους σχετικά με το τι θέλετε να πετύχετε, θα ενισχύσετε τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, αναρωτηθείτε: ποιος είναι ο σκοπός σας; Τι θέλετε να πετύχετε όσο είστε στη ζωή; Δώστε στον εαυτό σας χρόνο και χώρο, για αυτόν τον προβληματισμό. Γράψτε τις σκέψεις σας και δημιουργείστε το δικό σας όραμα. Αυτό χρειάζεται χρόνο, γι αυτό και δεν πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας, αν δεν έχετε τις απαντήσεις αμέσως. Μείνετε συγκεντρωμένοι, να είστε υπομονετικοί και όλα θα απαντηθούν!

Επικοινωνήστε. Δεν είστε ένα μοναχικό νησί, και δεν θα πρέπει να είστε. Ποτέ μην υποτιμάτε το χρόνο που δαπανάτε με τους φίλους σας, την οικογένειά σας και το έτερον σας ήμισυ. Ακόμη και μια συζήτηση των πέντε λεπτών κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής μέρας, θα κάνει μια τεράστια διαφορά στην ποιότητα της ζωής σας. Μην περιορίζετε τον εαυτό σας μόνο στην επικοινωνία μέσω του διαδικτύου, αλλά βιώστε τον πραγματικό χρόνο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από τις αληθινές επαφές και συζητήσεις.

Σηκωθείτε. Η ενέργεια είναι συνώνυμο με τη ζωή. Εάν λοιπόν, θέλετε να είστε, αλλά και να νιώθετε νέοι, πρέπει να εντάξετε τη δραστηριότητα στη ζωή σας. Απλά σκεφτείτε ποιες σωματικές δραστηριότητες σας ευχαριστούν και αρχίστε να τις κάνετε. Ακόμα και όταν είστε στο γραφείο, προσπαθήστε να τεντώνεστε για 5 με 10 λεπτά, κάθε μια ώρα ή όταν βρίσκεστε στο σπίτι μην σας απορροφήσουν ο καναπές και η τηλεόραση, αντ αυτού βρείτε να κάνετε κάτι πιο παραγωγικό και ενεργό.

Να είστε ο διευθυντής της δικής σας ζωής. Η ζωή δεν είναι σαν τις ταινίες, όπου το σενάριο το γράφουν άλλοι και οι ηθοποιοί  απλά παίζουν τον ρόλο τους. Μην αφήσετε κανέναν άλλο να γράψει για εσάς. Μην περιμένετε. Ζήστε τη ζωή σας, σύμφωνα με τους δικούς σας κανόνες. Και να θυμάστε: Σήμερα είναι η καλύτερη μέρα για να ξεκινήσετε!

Να είστε ευτυχισμένοι. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα που σας περιβάλουν. Παρ΄όλα αυτά, είναι πάντα στο χέρι σας, εάν θα βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Αρχίστε να βλέπετε τη θετική πλευρά σε όλα τα πράγματα και φυσικά να χαμογελάτε. Το χαμόγελο είναι το κλειδί για μια ζωή γεμάτη υγεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.