WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 πράγματα που πρέπει να αναζητάτε σε ένα πρόγραμμα διατροφής


5 Μαρτίου 2015

44cfbabf76b9dba99bb1c05804563afeκαιευα.jpg

Θέλετε να χάσετε βάρος και να μην το αποκτήσετε ξανά; Τότε πρέπει να βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής, για να μπορείτε να το ακολουθήσετε χωρίς να το βαρεθείτε. Επίσης με τόσες δίαιτες που βγαίνουν στο διαδίκτυο, πρέπει να είστε υποψιασμένοι και να θέτετε στον εαυτό σας, τα εξής ερωτήματα.

  1. Είναι αυτή η δίαιτα ιδανική για τον τρόπο ζωής σας; Ένα πρόγραμμα διατροφής δεν είναι, σαν ένα ρούχο που μπορεί να ταιριάζει στους περισσότερους. Πρέπει να είναι εξατομικευμένο, ώστε να συνάδει με τη ζωή που κάνει ο καθένας.
  2. Τα στοιχεία προέρχονται από αξιόπιστη πηγή; Οι διατροφικές συμβουλές που θα ακολουθήσετε, πρέπει να προέρχονται από έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο, και όχι από μια φίλη σας ή από κάποιον χωρίς την κατάλληλη ειδικότητα.
  3. Το πρόγραμμα διατροφής δεν πρέπει να υπόσχεται μια γρήγορη λύση. Όσες δίαιτες σας υπόσχονται μια γρήγορη απώλεια κιλών, δεν θα σας δώσουν ριζικές αλλαγές, αλλά βραχυπρόθεσμες λύσεις.
  4. Η ημερήσια ποσότητα των θερμίδων που επιτρέπεται είναι βιώσιμη; Ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής δεν πρέπει να είναι υποθερμιδικό, αλλά πρέπει να σας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σας.
  5. Μια δίαιτα δεν πρέπει να υπόσχεται στοχευόμενη απώλεια λίπους, το οποίο δεν είναι δυνατόν! Μια δίαιτα δεν μπορεί να κάνει εξωπραγματικές αλλαγές. Για παράδειγμα, δεν είναι σωστό να σας υπόσχεται, ότι θα χάσετε μόνο λίπος ή ότι θα χάσετε από μια μόνο περιοχή στο σώμα σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.