WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βγάλτε τη ζυγαριά από τη ζωή σας


7 Μαΐου 2015

Αν αγχώνεστε κάθε φορά που πρέπει να ανέβετε στη ζυγαριά και να αντικρύσετε τα νούμερα, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Δεν έχετε παρά να τους ανακαλύψετε και να αποχωρηστείτε το άγχος της ζυγαριάς.

Ένας πολύ γρήγορος τρόπος για να δείτε αν έχετε χάσει κιλά, είναι τα ρούχα σας. Όταν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι τα παντελόνια σας δεν είναι πλέον σφιχτά και σας ταιριάζουν ακόμα καλύτερα, τότε σίγουρα έχετε χάσει βάρος. Θα νιώσετε πολύ όμορφα, όταν διαπιστώσετε ότι το παλιό ρούχο που δεν σας έμπαινε, τώρα σας είναι πολύ άνετο.

Πάρτε μια μεζούρα και μετρήστε τη περιφέρεια της μέσης σας, δύο δάχτυλα πάνω από τον αφαλό σας. Αν μετριέστε μια φορά την εβδομάδα, δεν θα χρειαστεί να ανεβαίνετε στη ζυγαριά, αλλά θα μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα την πρόοδο σας.

Παρατηρήστε το πρόσωπο σας. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν κιλά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα όταν τα χάσουν να φανεί αμέσως στα μάγουλα. Έτσι αν το πρόσωπο σας δεν είναι τόσο γεμάτο, όσο ήταν πριν καιρό, σημαίνει ότι αρχίζετε και χάνετε κιλά.

Όταν χάνετε βάρος το νιώθετε, δεν έχετε ανάγκη τη ζυγαριά. Αρχίζετε να αποκτάτε αυτοπεποίθηση και νιώθετε πιο όμορφα με το σώμα σας. Δεν θέλετε πλέον να κρύβεστε πίσω από τα ρούχα, αντ αυτού έχετε την επιθυμία να αγοράσετε καινούρια.

Τέλος, ξέρετε ότι έχετε χάσει κιλά, όταν λαμβάνετε φιλοφρονήσεις από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Μερικοί φίλοι σας μπορεί να σας ρωτήσουν ακόμα πως τα καταφέρατε, έτσι ώστε να να δοκιμάσουν και εκείνοι να κάνουν μια δίαιτα. Το σίγουρο είναι ότι οι φιλοφρονήσεις μπορούν να σας δώσουν ένα κίνητρο για να συνεχίσετε τη προσπάθεια σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.