WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μάθετε όλα τα μυστικά για γερά μαλλιά!


25 Μαΐου 2015

71043af6a5a69b65faae74e264eb8213kaueta.jpg

Τα υγιή μαλλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση, διότι ομορφαίνουν το πρόσωπο μας. Τι συμβαίνει όμως, όταν αρχίζουν να πέφτουν ή όταν γίνονται θαμπά; Όσο μεγαλώνουμε όλοι θα βιώσουμε μια απώλεια των μαλλιών. Αλλά, δεν υπάρχει λόγος πανικού, γιατί με τη κατάλληλη διατροφή μπορείτε να διατηρήσετε τη τρίχας σας υγιή και να μειώσετε την τριχόπτωση. Δείτε ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές, για να σώσετε τα μαλλιά σας.

Σολομός για λάμψη. Τα ψάρια όπως, ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα υγιή λιπαρά τα παίρνετε μόνο από τα τρόφιμα ή από συμπληρώματα και εκτός ότι σας προστατεύουν από πολλά νοσήματα, το σώμα σας τα χρειάζεται επίσης, για να κρατήσει λαμπερά τα μαλλιά σας.

Γιαούρτι για μεγαλύτερη ανάπτυξη. Το κλειδί βρίσκεται στη πρωτεΐνη που περιέχει το γιαούρτι και στη βιταμίνη Β5. Αυτά τα συστατικά βοηθάνε τη ροή του αίματος  στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσα να αναπτύσσονται τα μαλλιά σας πιο γρήγορα και να μην αραιώνουν.

Σπανάκι στη μάχη για τα εύθραυστα μαλλιά. Όπως όλα τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, έτσι και το σπανάκι περιέχει καταπληκτικά θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, καθώς επίσης και σε σίδηρο, β-καροτένιο, φολικό οξύ και βιταμίνη C. Όλα αυτά τα συστατικά συνεργάζονται, έτσι ώστε να μη σπάνε τα μαλλιά σας.

Σίδηρος ενάντια στη τριχόπτωση. Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στη απώλεια της τρίχας. Και ευτυχώς μπορείτε να βρείτε αυτό το πολύτιμο θρεπτικό συστατικό σε πολλές τροφές, όπως στα εμπλουτισμένα δημητριακά, στη σόγια, στο βοδινό κρέας, ειδικά στο συκώτι, στα οστρακοειδή, στις φακές και στα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Γλυκοπατάτες για την καταπολέμηση της θαμπής τρίχας. Έχετε ξηρά μαλλιά που έχουν χάσει τη λάμψη τους; Οι Γλυκοπατάτες θα σας σώσουν, διότι περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό, το β-καροτένιο. Το σώμα σας μετατρέπει τη βήτα-καροτίνη σε βιταμίνη Α, η οποία συμβάλει στην προστασία κατά της ξηρότητας και της θαμπάδας.

Στρείδια για πληρότητα. Αυτά τα θαλασσινά είναι πλούσια σε ψευδάργυρο. Όταν δεν έχετε αρκετό από αυτό το ορυκτό στη διατροφή σας, μπορεί να παρατηρήσετε απώλεια μαλλιών - ακόμη και στις βλεφαρίδες σας. Τα κύτταρα που υπάρχουν στα μαλλιά βασίζονται στον ψευδάργυρο, για να τα βοηθήσει να γίνουν πιο γερά. Μπορείτε επίσης, να βρείτε τον ψευδάργυρο στο βοδινό κρέας, στα καβούρια, στον αστακό και στα εμπλουτισμένα δημητριακά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.