WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 απίστευτες υγιεινές τροφές με γεύση παγωτό!


26 Μαΐου 2015

Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα δροσερό παγωτό. Αλλά, εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή προσπαθείτε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή. Και είναι κάποιες τροφές που έχουν γεύση παγωτού και ταυτόχρονα είναι υγιεινές.

Κατεψυγμένες μπανάνες. Αν ρίξετε παγωμένες μπανάνες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, τότε αναπτύσσεται ένα παχύ και κρεμώδες παγωτό! Για μια επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς. Και τότε θα μπορείτε να απολαύσετε ένα παγωτό, που στην ουσία δεν είναι παγωτό!

Γάλα καρύδας. Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, τότε το γάλα καρύδας είναι μια πολύ καλή λύση και επίσης, μπορεί να μιμηθεί τέλεια το παραδοσιακό γάλα στα παγωτά. Αν έχετε μια παγωτομηχανή μπορείτε να φτιάξετε ένα υγιεινό παγωτό με γάλα καρύδας και εκτός από τη γεύση να πάρετε και τα υγιή λίπη που έχει η καρύδα.

Φράουλες. Ένα φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες όταν μπει στο μπλέντερ με λίγο γιαούρτι και μέλι, γίνεται ένα υγιεινό και δροσιστικό γλυκό, που αντικαθιστά επάξια το παγωτό. Και θα απολαύσετε ένα δροσερό γλυκό και θα πάρετε τα θρεπτικά οφέλη της φράουλας.

Κρέμα από κάσιους. Μπορεί να μην την έχετε ξανακούσει όμως, μπορείτε να τη βρείτε σε μαγαζιά χορτοφαγίας. Αντικαθιστά το γάλα και αν τη παγώσετε αποτελεί μια εναλλακτική λύση για παγωτό. Επίσης, τα κάσιους περιέχουν υγιή λιπαρά, τα οποία πρέπει να τρώμε στο μεγαλύτερο μέρος της διατροφής, για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.