WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να χάσετε εύκολα κιλά αυτό το καλοκαίρι


28 Μαΐου 2015

pexels-photo-155726.jpg

Το μυστικό είναι να εντάξετε στη διατροφή σας υγιεινές τροφές, οι οποίες είναι και νόστιμες και με λίγες θερμίδες. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα φρούτα και λαχανικά αφθονούν στις αγορές και εκτός από το ότι δεν σας παρέχουν θερμίδες είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, αλλά είναι και πολύ γευστικά.

Απολαύστε τα φρέσκα προϊόντα εποχής. Θα ενθουσιαστείτε με το πόσο νόστιμα είναι και θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Εφοδιαστείτε με μούρα, πεπόνια, χόρτα, ντομάτες, κολοκύθια, αγγούρια, παντζάρια και άλλες τροφές που θα σας χορτάσουν, χωρίς να πάρετε κιλά.

Ένα άλλο μυστικό για να χάσετε το βάρος που θέλετε, είναι να μαγειρεύετε έξυπνα. Μπείτε στη κουζίνα και ετοιμάστε ψητά άπαχα κρέατα και σούπες. Μια καλή επιλογή είναι να ετοιμάσετε κρύες σούπες με λίγες θερμίδες, όπως με λαχανικά ή γκασπάτσο και να τις διατηρήσετε στη κατάψυξη. Αυτές οι σούπες είναι ιδανικές για να ξεκινήσετε τα γεύματα σας, γιατί θα σας φουσκώσουν και δεν θα φάτε μεγάλη ποσότητα από το κυρίως πιάτο. Μελέτες έχουν δείξει, ότι όσοι κατανάλωναν σούπα στην αρχή του γεύματος, τρώγανε γενικά λιγότερο, σε σχέση με εκείνους που δεν τους άρεσε ο ζωμός.

Η πιο έξυπνη και διαιτητική επιλογή για το καλοκαίρι είναι τα ψητά λαχανικά. Ένα πιάτο με ψητά κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια, καρότα, μελιτζάνα, σπαράγγια πρέπει να υπάρχει πάντα στο ψυγείο σας. Μπορείτε να εμπλουτίσετε γευστικά τα λαχανικά σας, χρησιμοποιώντας ρικότα, ζυμαρικά ολικής άλεσης ή σάλτσα με μουστάρδα και ξύδι μπαλσάμικο.

Η αχίλλειος πτέρνα του καλοκαιριού είναι τα ποτά. Είναι πολύ δύσκολο να αντισταθούμε στα δροσερά cocktails μπροστά στη θάλασσα. Όμως, πρέπει να είστε προσεκτικές με την κατανάλωση τους, γιατί τα περισσότερα είναι πλούσια σε θερμίδες. Αποφύγετε τα γλυκά αλκοολούχα ποτά και διαλέξτε όσα δεν περιέχουν σιρόπια. Επίσης, όταν θέλετε κάτι δροσερό, αντί να επιλέξετε ζαχαρούχα αναψυκτικά μπορείτε να φτιάξετε Smoothies, τα οποία θα σας ξεδιψάσουν και θα σας προσφέρουν αρκετά θρεπτικά συστατικά.

Κάνοντας έξυπνες επιλογές σε συνδυασμό με την άσκηση, θα μπορέσετε να απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να σας κυριεύει το άγχος του μαγιό και της παραλίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.