WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας κατά 21%


2 Ιουλίου 2015

50-922x659καιευα.jpg

Όλοι αυτές τις μέρες είμαστε στρεσαρισμένοι, όμως, πρέπει πάνω από όλα να σκεφτόμαστε την υγεία μας και να κάνουμε τα πάντα για να επικρατεί ηρεμία στη ψυχή μας. Ένα είναι σίγουρο το άγχος προκαλεί πολλά προβλήματα τόσο ψυχικά όσο και οργανικά.

Σύμφωνα με Σουηδική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMJ Open, οι γυναίκες που βιώνουν έντονο στρες στη μέση ηλικία, έχουν 21% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με τη νόσο του Αλτσχάιμερ και 15% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια δεκαετίες αργότερα. Μην νομίζετε όμως, ότι μια μέρα θα σηκωθείτε από το κρεβάτι μέσα στο άγχος και ξαφνικά θα σταματήσετε να θυμάστε πώς σας λένε… Στη μελέτη που διεξάχθηκε, όλες αυτές οι γυναίκες είχαν αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στη ζωή τους, όπως διαζύγιο, σοβαρή ασθένεια, απόλυση από την εργασία, κακοποίηση και άλλα. Ωστόσο, οι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να εξακριβωθούν τα ευρήματα .

Και ενώ είναι ανησυχητικό να σκεφτεί κανείς ότι αναπόφευκτα τα γεγονότα της ζωής μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματικό τραύμα και να σας θέσουν σε κίνδυνο για σοβαρή απώλεια της λειτουργίας του εγκεφάλου, αυτό δεν είναι μια «συμφωνία». Η άνοια και η νόσος του Αλτσχάιμερ μπορούν να αποτραπούν, εάν φροντίζετε τον εαυτό σας και μπορείτε να ελέγχετε οποιαδήποτε άσκημη κατάσταση συμβαίνει γύρω σας. Γιατί η ζωή έχει δυσκολίες και πρέπει να βρούμε τεχνάσματα, ώστε να τις ξεπερνάμε και να βγαίνουμε αλώβητοι από αυτές, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Δώστε λοιπόν, προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτούς σας, για να μπορείτε να φροντίζετε και την οικογένειας σας και τους φίλους σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.