WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι λόγοι που δεν χάνετε λίπος στην κοιλιά και πώς να τους καταπολεμήσετε


4 Ιουλίου 2015

f01cb783c990a499cd03d93a1f36f79ekaueta.jpg

Μπορεί να τρώτε υγιεινά και να ασκήστε συχνά, αλλά να μη χάνετε το κοιλιακό λίπος. Θέλετε να μάθετε τους λόγους που δεν χάνετε το λίπος της κοιλιάς; Παρακάτω θα δείτε μερικούς από τους πιο σημαντικούς και πώς θα τους καταπολεμήσετε, ώστε να πετύχετε τον στόχο σας.

Κάνετε ατελείωτες ώρες αερόβιες ασκήσεις, όπως ελλειπτικό, τρέξιμο και ποδηλασία, αλλά η κοιλιά σας δεν είναι ακόμα τόσο επίπεδη, όπως θέλετε να είναι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν τρέχετε, καίτε θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνηση σας, αλλά μόλις τελειώσετε, θα σταματήσετε την καύση θερμίδων. Σε αντίθεση, όταν σηκώνετε βάρη, μπορείτε να κάψετε θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας και να συνεχίσετε να τις καίτε μέχρι και δύο ημέρες αργότερα. Έτσι καλό είναι να  περιλαμβάνετε 2-3 ημέρες την εβδομάδα ασκήσεις με βάρη, ώστε να αποκτήσετε πιο γρήγορα τους κοιλιακούς των ονείρων σας!

Γνωρίζετε ότι μια πιθανότητα που μπορεί να τρώτε πολύ την επόμενη μέρα, μπορεί να είναι η έλλειψη ύπνου; Η στέρηση ύπνου προκαλεί απελευθέρωση της γκρελίνης, μια ορμόνη η οποία διεγείρει την όρεξη. Αν λοιπόν παίρνετε κιλά, είναι δύσκολο να αποκτήσετε κοιλιακούς. Έτσι τι πρέπει να κάνετε; Να κοιμάστε 7 ώρες την ημέρα και να μειώσετε τις αιτίες που διαταράσσουν τον ύπνο σας.

Αν καταναλώνετε αθλητικά ποτά ή αναψυκτικά με ζάχαρη, μπορεί να αισθάνεστε την ενέργεια σας να αυξάνεται, αλλά θα δείτε και την περιφέρεια της μέσης σας να μεγαλώνει. Προσπαθήστε να πίνετε περισσότερο νερό και ροφήματα χωρίς ζάχαρη, ώστε να σας φύγει η φουσκωμένη κοιλιά και να ξαναφορέσετε το skinny τζιν σας!

Μειώστε το αλκοόλ και το αλάτι. Και τα δύο είναι υπεύθυνα για την αποτυχία της προσπάθειας να έχετε μια επίπεδη κοιλιά. Μια περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ και μια μετρημένη διαχείριση του αλατιού στο φαγητό, δεν θα προκαλέσουν αποθήκευση λίπους στη κοιλιά. Όμως, αν δεν υιοθετήσετε το μέτρο, θα πετύχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τώρα που μάθετε μερικά από τα λάθη που μπορεί να κάνετε, είστε έτοιμοι για κάποιες αλλαγές, ώστε να πετύχετε τους κοιλιακούς των ονείρων σας; Απλά θυμηθείτε να ακολουθείτε υγιεινές διατροφικές επιλογές και να βρίσκετε πάντα χρόνο για άσκηση!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.