WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να καταπολεμήσετε τους πόθους σας για Junk Food


15 Ιουλίου 2015

bda30d50c063bf1cc37ad84faffe9ea5καθετα.jpg

Το πρόχειρο φαγητό φαίνεται να είναι φθηνότερο, πιο νόστιμο και πιο βολικό και αυτοί είναι μερικοί λόγοι, που τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να το αγοράζουν και να το καταναλώνουν. Πολλοί θα σας πούνε, ότι αντί να καταναλώνετε Junk Food, καλύτερα να διαλέξετε μια υγιεινή διατροφή. Όμως, αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Ο πόθος σας για το πρόχειρο φαγητό μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή, έτσι θα πρέπει να είστε πάντα έτοιμα για την καταπολέμησή του με έναν υγιή τρόπο.

Προσπαθήστε να βάζετε μαζί με το φαγητό μερικά λαχανικά. Και αν δεν σας αρέσουν ωμά, μπορείτε να τα καταναλώσετε μαγειρεμένα. Όταν χρησιμοποιείτε περισσότερα λαχανικά στο αγαπημένο σας φαγητό, μπορεί σταδιακά να συνηθίσετε τη γεύση και ο πόθος σας για το Junk Food σιγά-σιγά να εξαφανιστεί. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που αποτρέπουν την υπερκατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων.

Αλλά, εάν δεν σας αρέσουν τα λαχανικά, τότε φροντίστε να τρώτε περισσότερα φρούτα. Μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φρούτα, όπως, φράουλες, κεράσια, μάνγκο, ή να επιλέξετε σνακ με βάση τα φρούτα, όπως φρέσκες φρουτοσαλάτες, γιαούρτι με φρούτα, ή smoothies φρούτων για να διασφαλιστεί, ότι δεν θα στραφείτε στο πρόχειρο φαγητό, όταν θα είστε πεινασμένοι. Αυτή η επιλογή θα σας βοηθήσει στον αγώνα σας για τους πόθους στα Junk Food  και επίσης, θα βελτιώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ασκηθείτε. Σίγουρα το έχετε ακούσει εκατοντάδες φορές, αλλά θα το λέω συνέχεια, διότι η σωματική δραστηριότητα είναι το κλειδί για να μειώσετε την υπερκατανάλωση του πρόχειρου φαγητού. Αντί να παραγγείλετε το αγαπημένος σας χάμπουργκερ, πηγαίνετε μια βόλτα ή επισκεφτείτε το γυμναστήριο, ώστε να καταπολεμήσετε το άγχος, την κατάθλιψη, ή το συναισθηματικό φαγητό.

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε αρκετές βιταμίνες και μέταλλα, που χρειάζεται το σώμα σας σε καθημερινή βάση. Τα βασικά θρεπτικά συστατικά βοηθάνε τον τρόπο που το σώμα χρησιμοποιεί την πρωτεΐνη, τα λίπη και τους υδατάνθρακες από τα τρόφιμα που τρώτε. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα σας, τονώνει τον μεταβολισμό σας και αποτρέπει τους πόθους σας για πρόχειρο φαγητό. Απολαύστε smoothies με λαχανικά  και χρησιμοποιήστε χόρτα στα γεύματά σας, για να πάρετε όλα τα οφέλη για την υγεία.

Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη το πρωί. Έχοντας ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη, είναι ένας απλός τρόπος για να αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι όλη την ημέρα. Γιατί αυτό βοηθάει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας και καταπολεμάει τους πόθους σας για πρόχειρο φαγητό. Καταναλώστε λοιπόν, ένα μπολ με κινόα ή πλιγούρι βρώμης, ή μια ομελέτα με λαχανικά.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται να φτάνετε στα άκρα. Άρα, αν απολαμβάνετε με μέτρο το αγαπημένο σας Junk Food, δεν θα έχετε κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα σας, ούτε σημαίνει ότι είστε εθισμένοι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.