WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 λόγοι που πρήζονται τα δάχτυλα σας


26 Αυγούστου 2015

058aa06eedeec8416981f0edbda4b0eeκαθετα.jpg

Μήπως τα δάχτυλα σας ξαφνικά αρχίζουν να μοιάζουν σαν μικρά λουκάνικα; Μην πανικοβάλλεστε γιατί οι λόγοι που πρήζονται είναι πολλοί και οι περισσότεροι από αυτούς είναι και αβλαβείς. Εκεί που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι αν το πρήξιμο συνδυάζεται με πόνο, γιατί τότε μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα υγείας. Παρακάτω είναι μερικές από τις αιτίες που μπορεί τα δάχτυλα σας πρήζονται.

Ο βασικός λόγος είναι η ζέστη του καλοκαιριού, όπου η θερμότητα προκαλεί τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται και τα δάχτυλα σας να πρήζονται. Αυτό το είδος πρηξίματος δεν είναι σοβαρό, αλλά αν παρατηρήσετε ότι συνοδεύεται από πόνο, τότε να συμβουλευτείτε στον γιατρό σας.

Μήπως βάζετε πολύ αλάτι στο φαγητό σας; Αν ναι τότε είναι μια αιτία για το πρήξιμο των δαχτύλων σας. Όταν το σώμα σας λαμβάνει περισσότερο νάτριο, κάνει κατακρατήσεις, άρα και πρηξίματα. Αν όμως ελαττώσετε τα αλμυρά φαγητά, θα φύγει και το οίδημα. Αν παρ’ όλες τις προσπάθειες επιμένει, τότε να δείτε τον γιατρό.

Ένα μικρό πρήξιμο των άκρων στις έγκυες είναι φυσιολογικό, ιδίως το καλοκαίρι. Όμως, αν η διόγκωση επεκτείνεται και στο πρόσωπο, μπορεί να είναι ένα σημάδι για προεκλαμψία και θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας. Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από υψηλή αρτηριακή πίεση, και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, τόσο για τη μαμά όσο και για το μωρό.

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι που πρήζονται τα δάχτυλα σας, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι που είναι αρκετά πιο σοβαροί, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, όπου προσβάλλονται οι μικρές αρθρώσεις των χεριών και των ποδιών σε σχετικά συμμετρική κατανομή. Ή το φαινόμενο Raynaud, που είναι μια κατάσταση όπου διακόπτεται ξαφνικά η κυκλοφορία αίματος στα άκρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.