WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η σκοτεινή πλευρά της απώλειας βάρους για την οποία κανείς δε μιλάει


14 Σεπτεμβρίου 2015

Η Erika Schnure είναι μια κοπέλα 29 ετών από το Σικάγο και εξομολογείται όσα βίωσε, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας της να χάσει βάρος. Η Erika είχε υπερβολικά κιλά και δεν ήθελε να μοιάσει στη διαβητική μητέρα της. Έτσι, το Νοέμβριο του 2011, αποφάσισε να τα χάσει. Αρχικά, έχασε περίπου 20 κιλά κάνοντας απλές αλλαγές στις διατροφικές της συνήθειες, όπως μαγείρευε πιο συχνά στο σπίτι, αντί να τρώει έξω. Στη συνέχεια, η Erika άρχισε να τρέχει σε αγώνες δρόμου και όπως δήλωνε η ίδια, όταν έτρεχε ένιωθε μια ευφορία. Τον Απρίλιο του 2013, η Erika ζύγιζε περίπου 63 κιλά και διατήρησε αυτό το βάρος για περισσότερο από ένα χρόνο. Στη συνέχεια έπεσε στα 50 κιλά, όμως δεν ένιωθε ευτυχισμένη, όπως θα αναμενόταν. Στη πραγματικότητα αυτή η απώλεια την ώθησε σε κατάθλιψη. Αν και δεν είναι ακριβής η σχέση της απώλειας βάρους και της κατάθλιψης, έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα δύο συνδέονται.

wl-depressionοριζ

Όπως έχει δηλώσει η Erika, η απώλεια βάρους είχε γίνει τόσο πολύ μέρος της ζωής της, που όταν τελικά έφτασε τον στόχο της, άρχισε να αναρωτιέται "Λοιπόν, τι κάνουμε τώρα;" Η απώλεια βάρους ήταν η ζωή της για περίπου 17 μήνες και δεν ήξερε τι να κάνει μετά την επίτευξη αυτού του σκοπού. Όλο αυτό ήταν σαν μια αποστολή για εκείνη και όταν τελείωσε, έπρεπε να ορίσει άλλον στόχο, αλλά δεν ήξερε ποιόν. Αυτό το ταξίδι την έκανε τόσο ευτυχισμένη, που ένιωσε ότι έχασε έναν φίλο. Επιπλέον, η εμμονή που είχε με τη ζυγαριά της, συνεχίστηκε και μετά την απώλεια κιλών. Όπως όμως, είναι γνωστό όσοι ζυγίζονται καθημερινά δεν έχουν ακριβώς το ίδιο βάρος, γεγονός που αναστάτωσε την Erika, η οποία ανέβαινε καθημερινά στη ζυγαριά. Άρχισε να σκέφτεται, ότι είχε δουλέψει τόσο σκληρά για να πετύχει τον στόχο της, που τη στιγμή που πήρε έστω και μισό κιλό, σκέφτηκε ότι θα ξεφύγει πάλι και θα παχύνει.

Όμως, εκτός από όλες αυτές τις φοβίες, η Erika αντιμετώπισε και άλλα προβλήματα, όσο αφορά την εξωτερική της εμφάνιση. Το δέρμα της χαλάρωσε αρκετά, κυρίως στη κοιλιά και στα μπράτσα. Μπορεί εξαιτίας του τζόκινγκ, να έχει γυμνασμένα πόδια, αλλά το υπόλοιπο σώμα της είναι χαλαρό. Έφτασε σε σημείο να μη μπορεί να φορέσει ούτε μπικίνι και μαζί με όλα αυτά, είχε να αντιμετωπίσει και τα αρνητικά σχόλια του κόσμου. Παρ όλες τις δυσκολίες, εκείνη μπόρεσε να ξεπεράσει τις αρνητικές κρητικές και άρχισε να σκέφτεται, ότι ο κανένας δεν είναι τέλειος.

Η Erika τώρα πλέον έχει πολεμήσει την κατάθλιψη και σκέφτεται, ότι δεν θέλει να ξαναπεράσει τα ίδια. Και για να το πετύχει αυτό συνεχίζει το τζόκινγκ και έχει φίλους γύρω της που την αγαπούν και τη νοιάζονται πραγματικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.