WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να μαγειρέψετε υγιεινά και να χάσετε κιλά


15 Σεπτεμβρίου 2015

1d7297b628a93d6f78e9a6f688b94ce0καθετα.jpg

Γυρίσατε από τις καλοκαιρινές διακοπές και διαπιστώνετε, ότι το νούμερο της ζυγαριά σας έχει ανέβει, δεν χρειάζεται όμως να σας πιάνει πανικός, γιατί το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η έξυπνη οργάνωση. Και τι εννοώ με τον όρο οργάνωση; Είναι απλό, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάζετε υγιεινά γεύματα για όλη την εβδομάδα. Ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο, με τις παρακάτω οδηγίες θα μπορέσετε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να χάσετε τα κιλά του καλοκαιριού.

Καταρχήν πριν αρχίσετε την προετοιμασία των γευμάτων, θα πρέπει να έχετε τα κατάλληλα τρόφιμα. Για παράδειγμα επιλέξτε άπαχο κρέας, όπως κοτόπουλο ή ψάρι, ή αν είστε χορτοφάγος επιλέξτε φασόλια ή τόφου. Επίσης, μη ξεχνάτε να έχετε πάντα λαχανικά στο πιάτο σας, μια καλή και οικονομική λύση είναι τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Και φυσικά κάθε γεύμα σας πρέπει να περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, όπως είναι οι πατάτες, το καστανό ρύζι και ψωμί ολικής άλεσης.

Αφού έχετε αγοράσει όλα τα απαραίτητα συστατικά για τα γεύματα σας, πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία του ψησίματος. Η πιο υγιεινή επιλογή είναι να ετοιμάζετε τα φαγητά σας στον ατμό. Για παράδειγμα μπορείτε να μαγειρέψετε με αυτό τον τρόπο τις πατάτες, το ρύζι και τα λαχανικά και θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ νόστιμα και ταυτόχρονα υγιεινά. Όταν μαγειρεύετε κρέας, πρέπει να αφαιρείτε τη πέτσα από το κοτόπουλο και το ορατό λίπος από το χοιρινό, επίσης μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά για περισσότερη γεύση και τέλος να το βάλετε στο φούρνο. Αν θέλετε να προετοιμάσετε ένα λαδερό φαγητό, τότε να θυμάστε να βάζετε μια κουταλιά λάδι ανά άτομο και αν κάποιος θέλει περισσότερο μπορεί να προσθέσει στο πιάτο του.

Εν κατακλείδι, κάθε σας γεύμα πρέπει να περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων, υδατάνθρακες, λίπος, πρωτεΐνη και δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο τρόπος μαγειρέματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.