WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 μύθοι για τις ουρολοιμώξεις


16 Σεπτεμβρίου 2015

afa1676537fd47ebdd24604c381c5dfa.jpg

Πίνετε χυμό cranberry, προσέχετε όταν πάτε στη τουαλέτα και γενιά έχετε μια καλή υγιεινή, άρα είστε και σίγουρες ότι δεν θα πάθετε ποτέ λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Όμως, τελικά διαπιστώνετε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Παρακάτω θα δείτε μερικούς μύθους που αφορούν τις ουρολοιμώξεις.

Μύθος 1: Μόνο οι γυναίκες παθαίνουν ουρολοιμώξεις. Περίπου το 12% των Αμερικανών ανδρών έχουν αντιμετωπίσει έστω μια ουρολοίμωξη στη διάρκεια της ζωής τους. Αν και είναι αρκετά σπάνιες αυτές οι λοιμώξεις στους νέους άντρες, είναι όμως συχνές όταν φτάσουν σε ηλικία 50 ετών. Είναι φυσικά αλήθεια, ότι οι γυναίκες παθαίνουν ουρολοιμώξεις πιο συχνά από το αντίθετο φύλο, δεδομένου ότι τα βακτήρια περνάνε πιο εύκολα από την ουρήθρα στη κύστη.

Μύθος 2: Πίνοντας χυμό μούρων μπορεί να θεραπεύσει ή να προλάβει τις ουρολοιμώξεις. Ναι τα μούρα περιέχουν ένα ενεργό συστατικό που μπορεί να αποτρέψει τα βακτήρια ώστε να μην κολλήσουν στην  από ουροδόχο κύστης. Αλλά δεν έχει αποδειχθεί, ότι τα μούρα από μόνα τους μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των ουρολοιμώξεων.

Μύθος 3: Μόνο οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες παθαίνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού. Αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη, γιατί οι ουρολοιμώξεις μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής, αν και στην πραγματικότητα είναι πιο συχνές κατά την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση και την περιεμμηνόπαυση. Το σεξ μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη, αλλά σίγουρα δεν είναι ο μόνος παράγοντας κινδύνου. Μερικές φορές απλά δεν γνωρίζουμε τι προκαλεί μια ουρολοίμωξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.