WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τις αιμορροΐδες


20 Δεκεμβρίου 2015

Μήπως δεν μπορείτε να καθίσετε ή μήπως όταν πάτε στη τουαλέτα έχετε αφόρητους πόνους; Τότε έχετε αιμορροΐδες και δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε αμηχανία, γιατί το 50% των ανθρώπων έχουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, αιμορροΐδες. Και αν αναρωτιέστε τι είναι, ονομάζονται οι πρησμένες φλέβες που βρίσκονται είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στη περιοχή του πρωκτού. Αυτό το οίδημα δημιουργείται εξαιτίας της αυξημένης πίεσης που ασκείται στις φλέβες και σχετίζεται συνήθως με τη δυσκοιλιότητα. Αν θέλετε να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα διαβάστε το παρακάτω άρθρο και μπορεί να σας φανεί αρκετά χρήσιμο.

Τα τελευταία χρόνια η άσκηση φαίνεται ότι συμβάλει στη θεραπεία από διάφορες ασθένειες. Όχι μόνο βοηθάει να αποφύγετε προβλήματα, όπως η καρδιακή νόσο, ο διαβήτης ή η νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά μπορεί να μειώσει και τα συμπτώματα των αιμορροΐδων. Μελέτες έχουν δείξει ότι 20 με 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας, όπως αερόβια άσκηση ή γρήγορο περπάτημα, μειώνει τη δυσκοιλιότητα και κατ επέκταση και την εμφάνιση των αιμορροΐδων.

Εντάξετε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας και θα προλάβετε τις αιμορροΐδες. Θα πρέπει να αποσκοπείτε σε 20 με 30 γραμμάρια φυτικές ίνες την ημέρα, τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε σε τρόφιμα, όπως είναι τα φασόλια, το μπρόκολο, το πίτουρο, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα φρούτα είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα. Μαζί με την κατανάλωση των ινών να πίνετε και νερό, ώστε να βοηθήσετε τη διαδικασία των κενώσεων. Δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας για την ποσότητα του νερού που πρέπει να πίνετε. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι νερό περιέχουν και τα φρούτα και τα λαχανικά.

Εκτός όμως από τις φυτικές ίνες και το νερό, πρέπει και εσείς με τη σειρά σας να προσέχετε, έτσι ώστε όταν έχετε αιμορροΐδες να αποφεύγετε τη πίεση κατά τις κενώσεις. Με αυτό τον τρόπο οι διογκωμένες φλέβες θα είναι πιο χαλαρές και θα αποφύγετε την επιδείνωση του προβλήματος.

Όσες είστε έγκυες πρέπει είστε περισσότερο προσεκτικές, γιατί οι αιμορροΐδες είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Συνήθως εμφανίζονται μετά τον τοκετό και εφόσον διαπιστώνετε ότι τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, μετά από κάποιο καιρό, επισκεφτείτε τον γιατρό σας προκειμένου να μην ταλαιπωρείστε. Επίσης, μια καλή λύση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να ξαπλώνετε στα πλάγια, ώστε να μην ασκείτε πίεση στις διογκωμένες φλέβες και επιβαρύνετε το πρόβλημα.

Γενικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί το 80 με 90% των περιπτώσεων αντιμετωπίζονται συντηρητικά, ενώ μόνο το υπόλοιπο ποσοστό θα χρειαστεί κάποιου είδους επεμβατική μέθοδο ή χειρουργική.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.