WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υγιείς τρόποι για... να πάρετε κιλά!


28 Οκτωβρίου 2015

8c82390deec79782934716cb33fcaa35καθετα.jpg

Συνήθως όλοι ασχολούνται με τα παραπανίσια κιλά και πως να τα χάσουν. Όμως, τι γίνεται αν θέλετε να πάρετε βάρος; Γνωρίζετε ότι είναι το ίδιο δύσκολο με το να χάσετε κιλά; Ναι καλά διαβάσατε! Γιατί πρέπει να γίνει με υγιή τρόπο, ώστε να αποφύγετε τα προβλήματα υγείας. Και επειδή τα λίγα κιλά είναι το ίδιο επικίνδυνο με τα πολλά κιλά, παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους για να πάρετε βάρος χωρίς να επιβαρύνετε την υγεία σας.

Καταρχήν όπως με την απώλεια βάρους, έτσι και με την αύξηση, πρέπει να έχετε υπομονή και να προχωράτε βήμα βήμα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αυξάνετε σταδιακά την ποσότητα του φαγητού, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα. Η  καταγραφή ενός ημερολογίου τροφίμων μπορεί να σας φανεί χρήσιμη, γιατί θα έχετε μια πλήρη εικόνα με τις τροφές που καταναλώνετε.

Επίσης, δεν σημαίνει ό,τι επειδή θέλετε να αυξήσετε το σωματικό σας βάρος, μπορείτε να τρώτε οτιδήποτε, γιατί με αυτό τον τρόπο θα αποθηκεύσετε λίπος και θα είναι επικίνδυνο για την υγεία σας. Πρέπει να μάθετε να κάνετε υγιεινές επιλογές τροφίμων και να αποφεύγετε τα κορεσμένα λιπαρά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα junk foods.

Επιλέξτε να βάζετε στο φαγητό σας ελαιόλαδο, που περιέχει αρκετές θερμίδες, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, στη βιταμίνη Ε και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι λοιπόν ένα από τα ιδανικά τρόφιμα που σας βοηθάνε να πάρετε κιλά, χωρίς να επιβαρύνετε την υγεία σας.

Επίσης, μπορείτε τα φρέσκα φρούτα να τα τρώτε και αποξηραμένα, όπως τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και τα σύκα. Τα φρούτα σε αποξηραμένη μορφή είναι πολύ γευστικά, περιέχουν τις ίδιες βιταμίνες με τα φρέσκα και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο φαγητό σας, να τα καταναλώσετε με γιαούρτι ή σκέτα ως σνακ.

Ένα άλλο τρόφιμο που είναι πλούσιο σε θερμίδες, αλλά σας παρέχει και οφέλη, είναι το αβοκάντο. Ένα αβοκάντο ενδέχεται να σας δώσει και περισσότερες από 300 θερμίδες, ανάλογα με το μέγεθος. Μπορεί να περιέχει πολλά λιπαρά, όμως δεν είναι βλαβερά για την υγεία, γιατί τα περισσότερα είναι μονοακόρεστα που θεωρούνται υγιή. Το αβοκάντο συμβάλει στη μείωση της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) στο αίμα και περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Αν δεν έχετε πολλή όρεξη για τα ενδιάμεσα σνακ, δοκιμάστε να πίνετε τις θερμίδες σας. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε ένα smoothie με φρούτα, γάλα και ταχίνι, που είναι υγιεινό και έχει αρκετές θερμίδες. Μια άλλη καλή επιλογή είναι οι χυμοί λαχανικών μαζί με ξηρούς καρπούς, που περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάτε ούτε σε αυτή τη περίπτωση τη γυμναστική, η οποία βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας, ώστε να μην αποθηκεύετε περισσότερο λίπος, από αυτό που χρειάζεστε. Είναι σημαντικό να εστιάσετε σε ασκήσεις με βάρη ή αντιστάσεις για να χτίσετε το σώμα σας, χωρίς να καταφύγετε σε υπερβολές. Τέλος, ενδεχομένως θα χρειαστείτε τις συμβουλές ενός διατροφολόγου, ώστε να πάρετε κιλά με τον σωστό τρόπο και να αποφύγετε τυχόν λάθη, που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.