WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βρείτε τα σωστά κίνητρα για να χάσετε κιλά


24 Νοεμβρίου 2015

b7f9219a68220895746562b65847de60καθτεα.jpg

Στέκεστε μπροστά από τον καθρέφτη και λέτε στον εαυτό σας ότι θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί έτσι εύκολα. Η διαδικασία απώλειας κιλών απαιτεί σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια. Και το κυριότερο χρειάζεστε κατάλληλα κίνητρα για να ξεκινήσετε.

Καταρχήν, πριν αρχίσετε μια δίαιτα είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους λόγους. Θέλετε να χάσετε κιλά για να νιώσετε καλύτερα ή για να είστε πιο υγιείς; Δείτε τι είναι σημαντικό για εσάς. Το πιο βασικό πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής, είναι ότι το κάνετε για τον εαυτό σας και όχι για τους άλλους. Ακόμα και αν ο σκοπός σας είναι για να έχετε όμορφο σώμα, για να βγείτε το καλοκαίρι στη παραλία, αποτελεί ένα καλό κίνητρο για να κάνετε μια αρχή.

Εάν αρχίζετε μια προσπάθεια απώλειας κιλών με τη πρόταση «Θέλω να χάσω βάρος», τότε αυτό είναι πολύ απροσδιόριστο. Χρειάζεται να αποφασίσετε πόσα κιλά πρέπει να χάσετε και να θέσετε έναν στόχο. Η ασάφεια δεν θα βοηθήσει την προσπάθεια σας και θα δυσκολέψει τον δρόμο σας προς την απώλεια βάρους. Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε ένα πρόγραμμα. Αποφασίστε πόσες μέρες μέσα στην εβδομάδα θα πηγαίνετε γυμναστήριο και ποια μέρα θα ζυγίζεστε. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την πρόοδο σας και να είστε πιστοί στα κίνητρα, αλλά μην σας γίνει και εμμονή. Γιατί αν όλη σας η ζωή περιστρέφεται γύρω από την δίαιτα, θα απογοητευτείτε πολύ γρήγορα και θα τα παρατήσετε.

Επίσης, να θυμάστε ότι μια σταθερή και βιώσιμη μείωση κιλών, είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε αυστηρή δίαιτα ή κάποια διατροφή της μόδας. Ενώ μια αργή και σταθερή απώλεια κιλών, σημαίνει ότι θα έχετε και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Δώστε στον εαυτό σας ένα οπτικό κίνητρο. Έχοντας μια εικόνα για το τι κάνετε, είναι ένας καλός τρόπος ώστε να σας παρακινήσει να συνεχίσετε το ταξίδι της απώλειας βάρους. Για παράδειγμα αν έχετε ένα αγαπημένο ρούχο που πλέον δεν σας χωράει, κρεμάστε το σε ένα εμφανές μέρος μέσα στη ντουλάπα, για να σας υπενθυμίζει τον στόχο σας. Γενικά σκεφτείτε οτιδήποτε σας παρακινεί για να πετύχετε τον σκοπό σας και κάνετε πέρα ότι σας κρατάει πίσω. Κάντε μια καινούρια αρχή υιοθετώντας νέες συνήθειες και θα διαπιστώσετε ότι μια υγιέστερη ζωή είναι και πιο ευτυχισμένη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.