WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι κυριότεροι λόγοι που πρέπει να πίνουμε γάλα


7 Δεκεμβρίου 2015

e6c2bc2d56c6ede1c8f30fff50c5a1a2οριζκαθευα.jpg

Μπορεί να μην είστε στην ανάπτυξη, αλλά δεν είναι αυτός λόγος να σταματήσετε να πίνετε γάλα. Αν και έχει υποστεί αρκετή κριτική, το γάλα καλής ποιότητας είναι σύμμαχος της υγείας, δεδομένου ότι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αξία του είναι ανεκτίμητη, σε οποιαδήποτε ηλικία και βρίσκεστε. Διαβάστε παρακάτω τους πιο βασικούς λόγους που πρέπει να πίνετε γάλα καθημερινά.

Το ασβέστιο είναι ο πιο κοινός και προφανής λόγος για να πίνετε γάλα, δεδομένου ότι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για γερά οστά. Οι ενήλικες μέχρι τα 50 έτη έχουν ανάγκη από 1000 mg ασβεστίου την ημέρα και από την ηλικία των 51 ετών και πάνω χρειάζονται 1200 mg. Ένα φλιτζάνι γάλα περιέχει 300 mg ασβεστίου, είτε είναι πλήρες είτε είναι χαμηλό σε λιπαρά. Άρα όλοι πρέπει να πίνουμε γάλα, ανεξαρτήτως ηλικίας, ώστε να διατηρήσουμε την οστική μας πυκνότητα.

Το γάλα είναι σύμμαχος κατά της αρτηριακής πίεσης. Και αυτό συμβαίνει διότι περιέχει ορισμένες ουσίες που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και φυσικά να μειωθεί ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα. Ερευνητές έχουν βρει ότι κάποια πεπτίδια που βρίσκονται στο γάλα μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση κατά 4,8mmHg και 2,2mmHg στη συστολική και διαστολική πίεση αντίστοιχα.

Η ενυδάτωση είναι μια άλλη θετική πτυχή του γάλακτος, γιατί έχει παρατηρηθεί ότι περιέχει 95% νερό και μπορεί να κρατήσει το σώμα ενυδατωμένο. Αν πίνετε ένα ποτήρι γάλα μετά από μια σωματική δραστηριότητα θα ενυδατωθείτε και θα αναπληρώσετε τους χαμένους ηλεκτρολύτες. Επίσης, το γάλα είναι πολύτιμο και για τα παιδιά, γιατί βρίσκονται συνέχεια σε κίνηση και τα βοηθάει να μην αφυδατωθούν.

Το γάλα φροντίζει την πνευματική υγεία. Εάν πίνετε γάλα, παίρνετε και τη βιταμίνη Β12 η οποία αυξάνει την εγκεφαλική δραστηριότητα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer. Αν θέλετε να διατηρήσετε τις γνωστικές σας επιδόσεις, μη σταματάτε να πίνετε γάλα, ακόμα και αν έχετε μεγαλώσει, εξάλλου τότε το χρειάζεστε περισσότερο.

Βελτίωση του τρόπου ζωής. Η σημαντικότερη συμβολή του ποτού στην καθημερινή ζωή είναι η παροχή ικανοποίησης και αίσθησης της ευτυχίας, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της κατανάλωσης του. Οι άνθρωποι μπορούν να νιώσουν ευεξία και χαρά πίνοντας γάλα.

Έχει αντικαρκινική δράση. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το γάλα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, καθώς περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη D και λινελαϊκό οξύ, ουσίες που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι η κατανάλωση γάλακτος προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου.

Όπως γίνεται αντιληπτό το γάλα είναι ένα τρόφιμο που μπορεί να προλάβει πολλές ασθένειες και να συμβάλει στην καλή υγεία και ευεξία. Συνεχίστε να το καταναλώνετε εφ όρου ζωής, επιλέγοντας καλής ποιότητας γάλα και αναμφισβήτητα θα καρπωθείτε από τα οφέλη του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.