WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να χάσετε βάρος σε μια ημέρα


18 Ιανουαρίου 2016

Αν θέλετε να χάσετε κιλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε, αρκεί να βρείτε το πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής που σας ταιριάζει και να ακολουθήσετε τις σωστές συμβουλές. Σίγουρα δεν υπάρχει το μαγικό φίλτρο, για να χάσετε βάρος και ταυτόχρονα να τρώτε ότι θέλετε, όμως παρακάτω θα δείτε πως μπορείτε να χάσετε βάρος σε μια μόνο ημέρα.

Κάντε μια έντονη σωματική δραστηριότητα και θα διαπιστώσετε ότι η ένδειξη στη ζυγαριά θα έχει αλλάξει προς τα κάτω, μέσα σε μια ημέρα. Μια καλή επιλογή για να κάψετε γρήγορα θερμίδες είναι η Zumba. Και αυτό γιατί είναι ένα είδος γυμναστικής και χορού μαζί που καίει πολλές θερμίδες, μέχρι και 1000 σε μία ώρα. Αν δεν σας αρέσει ο χορός, τότε μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε άλλη αερόβια άσκηση έντονου ρυθμού και θα διαπιστώσετε ότι έχετε χάσει βάρος.

Προσπαθήστε να είστε χαλαροί και να διώξετε το άγχος μακριά. Όταν νιώθετε στρεσαρισμένοι το σώμα σας απελευθερώνει τη κορτιζόλη, μια ορμόνη η οποία συμβάλει στην αποθήκευση λίπους στο σώμα σας. Αυτό εξηγεί το λόγο που ίσως δυσκολεύεστε να χάσετε κιλά, παρόλο που ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή. Αν στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, βρίσκετε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε, κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο ή ακούγοντας ήρεμη μουσική, βοηθάτε τον οργανισμό σας να χάσει βάρος.

Αν θέλετε να χάσετε κιλά μέσα σε μια ήμερα, τότε προσπαθήστε να κρατήσετε την ενεργειακή σας πρόσληψη μεταξύ 800 και 1200 θερμίδες. Προτιμήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και για κυρίως γεύμα μαγειρέψτε ψητό κοτόπουλο χωρίς το δέρμα. Επίσης, βάλτε στόχο να έχετε πιει μέχρι το βράδυ 2 λίτρα υγρά χωρίς ζάχαρη, κυρίως νερό όπου μπορείτε να στύψετε ένα λεμόνι. Προσέχετε όμως, μη το παρακάνετε γιατί ακόμα και η υπερβολική κατανάλωση νερού, μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και να διαταράξει τον ύπνο σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.