WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πιο υγιείς οι άνδρες που βγαίνουν χωρίς τις γυναίκες


20 Αυγούστου 2016

400594-male-female-friendships-aint-platonic-for-most-men.jpg

Πόσες φορές έχετε λογομαχήσει με το σύντροφο σας, γιατί γύρισε πολύ αργά μετά από μια ταραχώδη βραδιά με τους φίλους του; Να ξέρετε ότι τα αγόρια σας έχουν πλέον την άδεια από την επιστήμη,  για να βγαίνουν ανδροπαρέα. Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Gottingen στη Γερμανία αποκαλύπτει ότι οι άνδρες, αν θέλουν να είναι υγιείς, πρέπει να βγαίνουν με τους φίλους τους.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα επίπεδα του στρες στους άνδρες ήταν μειωμένα, μετά από μια βραδινή έξοδο με φίλους του ιδίου φύλου. Ενώ όσοι βγήκαν με την οικογένεια τους ή με τους συνεργάτες τους, δεν είχαν κάποια αλλαγή στα επίπεδα του άγχους. Η πραγματικότητα είναι αυτή, και ας μη θέλουμε οι γυναίκες να τη δεχτούμε: η ορμόνη του στρες μειώνεται όταν οι άνδρες βρεθούν με φίλους τους, χωρίς τη γυναικεία παρουσία.

Πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πιθήκους και συγκριμένα στο είδος macaca Babary. Για να είμαστε πιο ακριβείς οι πίθηκοι αυτοί επιλέχθηκαν λόγω της καταπληκτικής ομοιότητας της συμπεριφοράς τους με εκείνη των ανδρών. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες τα συγκεκριμένα θηλαστικά ζουν σε ομάδες με άλλα αρσενικά, μάχονται για να κατακτήσουν μια θηλυκιά, ενώ μπορεί να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, που μοιάζουν με τις ανθρώπινες.

Με λίγα λόγια σταματήστε να γκρινιάζετε, αν ο σύντροφος σας, σας αφήσει μόνες στο σπίτι και βγει έξω για μπύρες με τους φίλους του. Έχει την επιστήμη με το μέρος του...

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.